Τοπικά

Αλλάζει «πλευρά» η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω του Περιμετρικού

Μέχρι το τέλος του 2023 θα ολοκληρωθεί το έργο της Α’ φάσης του Περιμετρικού Λευκωσίας

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η πρώτη φάση του περιμετρικού που επηρεάζει τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, τα έργα του οποίου προκαλούν πυκνή τροχαία κίνηση σε ώρες αιχμής. Από σήμερα αρχίζουν οι εργασίες στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Άρα η κίνηση αναμένεται να μετακινηθεί από την μία πλευρά στην άλλη. Το έργο ξεκίνησε στις 23 Μάρτη του 2020 και είναι για περίοδο 36 μηνών. Το κόστος της πρώτης φάσης ανέρχεται στα 61 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης είναι μέχρι τις 23 Μαρτίου 2023.

Α’ φάση Περιμετρικού

Τα έργα αφορούν γίνονται στο πλαίσιο της Α’ φάσης του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, που αποτελεί ένα μεγάλο έργο που αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος κατά την είσοδο στην Λευκωσία. Στο σύνολο του, ο Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε πέντε φάσεις, με κόστος που εκτιμάται ότι είναι στα €350 εκατομμύρια.

Η Φάση Α1 περιλαμβάνει τον αυτοκινητόδρομο μήκους 7,5 χλμ., για σύνδεση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Α1 (Λεμεσού – Λευκωσίας) παρά τον κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου με την Λεωφόρο Τσερίου, παρά την βιοτεχνική περιοχή Λακατάμιας. Περιλαμβάνει επίσης, 10 χλμ. συνδετήριων δρόμων, δύο ανισόπεδους κόμβους παρά τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου για σύνδεση με τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο και την παρακείμενη περιοχή, έναν ανισόπεδο κόμβο παρά τη βιομηχανική περιοχή Τσερίου και το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και έναν ισόπεδο τερματικό κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα συνδέσει περιφερειακά τους κύριους δρόμους Λευκωσίας – Λεμεσού( Α1), Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς (Α9) και τον προτεινόμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου. Αποτελείται από οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων μήκους 32 χλμ. περίπου, στο οποίο περιλαμβάνεται και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου μήκους 7 χλμ., καθώς και πέραν των 25 χλμ. οδικού δικτύου δρόμων πρωταρχικής σημασίας και δρόμων του δευτερεύοντος οδικού δικτύου που συνδέονται με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Θα λειτουργεί ως ένας δακτύλιος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αποσυμφόρηση των αστικών δρόμων της πρωτεύουσας.

Περιμετρικός Λευκωσίας.png

Αλλάζει «πλευρά» η κίνηση

Μετά από ένα καλοκαίρι με αρκετή κίνηση στον αυτοκινητόδρομο για τα οχήματα που κατευθύνονταν προς τη Λευκωσία ήρθε ο καιρός να αλλάξει «πλευρά» η κατασκευή του δρόμου και να μεταφερθεί στην αντίθετη πλευρά. Σε ανακοίνωση τους το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας ενημερώνουν το κοινό ότι σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 2022, από η ώρα 06:00 το πρωί μέχρι αύριο στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, στα πλαίσια Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση ΑΙ, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού που διεξάγεται σε 4 λωρίδες κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά θα μετατοπιστεί στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.

Γρηγόρης Θεοδούλου: «Το 2023 θα τελειώσει η Α’ φάση»

Στην «Σημερινή» μίλησε ο επιβλέπων μηχανικός της Α' Φάσης του έργου Γρηγόρης Θεοδούλου, ο οποίος εξήγησε πώς προχωρούν τα έργα στον περιμετρικό και τι θα αλλάξει τις επόμενες μέρες.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Θεοδούλου τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του περιμετρικού που είναι με τρία χρόνια συμβόλαιο και υπάρχει ακόμη ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί το έργο στον αυτοκινητόδρομο.

Ο επιβλέπων μηχανικός της Α' Φάσης του έργου σχολίασε πως «οι εργασίες που επηρεάζονται στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο έχουν διάρκεια συνολικά δέκα μήνες. Τους πρώτους πέντε μήνες η κίνηση ήταν στην ανατολική πλευρά του δρόμου για να κατασκευαστούν τα τρία τεχνικά έργα μια υπέργεια διάβαση και δυο υπόγειες διαβάσεις οχημάτων. Από σήμερα το Σάββατο η κίνηση έχει μεταφερθεί από την ανατολική πλευρά στην δυτική πλευρά δηλαδή ανοίγει η πλευρά που ήταν κλειστή και κλείνει η αντίθετη πλευρά για να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι τώρα στα μισά. Ο εργολάβος θα έχει πέντε μήνες στην διάθεση του για να ολοκληρώσει το έργο και στο τέλος θα δοθούν στην κυκλοφορία τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση».

Για το ποιες θα είναι οι επόμενες φάσεις και που θα γίνονται τα έργα σχολίασε πως στα κεντρικά γραφεία που γίνονται οι μελέτες και ανάλογα με την χρηματοδότηση θα αποφασίσουν ποια θα είναι η επομένη φάση και πότε θα βγει σε προσφορά. Εξηγώντας έτσι πως εντός του χρόνου θα βγουν προσφορές για την επόμενη φάση του περιμετρικού και έπειτα θα γνωρίζουμε που θα βρίσκονται τα επόμενα έργα.

Τέλος ο κ. Θεοδούλου ρωτήθηκε και για το πότε πιστεύει ότι θα έρθει η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης σχολιάζοντας καταληκτικά πως θα έρθει στο τέλος του 2023 δηλαδή απομένει ακόμη ένας περίπου χρόνος εργασιών.