Παραπολιτικά

Ο Μακάριος, ο Ερντογάν και η «καταστροφή της Κύπρου»!

Ο αγαπητός Σάββας Ιακωβίδης στο άρθρο του, «Σ», 28.8.22, «Ο Μακάριος έκρινε ασύμφορη οικονομικά την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα!..», ξεσκεπάζει τεκμηριώνοντας το τραγικό περιπαίξιμο του Μακαρίου για την Ένωση. Όταν όρκιζε αμούστακα παιδιά να θυσιάζονται για την Ένωση με την Ελλάδα, αλλά δίχως καμία διαβούλευση με τον Διγενή, στη ράχη ολόκληρου του Ελληνισμού, την εγκατέλειψε μονομερώς και ενυπογράφως (ικανοποιώντας τις βρετανικές αξιώσεις)... «...Για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, ο Μακάριος πρώτα ζήτησε να γίνει αντιβασιλεύς της Ελλάδος και στη συνέχεια υιοθέτησε την ανεξαρτησία για να γίνει Πρόεδρος της νεοσύστατης, δυσλειτουργικής Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αδέκαστη, απροσωπόληπτη Ιστορία θα τον κρίνει ανάλογα», έγραψε -μεταξύ άλλων- ο Σ.Ι.

Στο δε άρθρο του «Ο Ερντογάν είναι σύγχρονος ηγέτης», ο αγαπητός Άριστος Μιχαηλίδης στον «Φ» έγραψε στις 31.8.22 μεταξύ άλλων:

«‘‘Ο Ερντογάν είναι σύγχρονος ηγέτης, ξέρει τι θέλει και πώς να το επιτύχει’’. Ήταν η φράση που ήρθε στο μυαλό μου ακούγοντας το νέο παραλήρημα του Ερντογάν. Που έλεγε για έναν ολόκληρο λαό, τους Έλληνες, ότι ‘‘είναι ποταποί’’, πανηγύριζε γιατί το έθνος του ‘‘έριξε τους άπιστους στη θάλασσα’’, μιλώντας για τις σφαγές και την προσφυγιά της Σμύρνης, και ρωτούσε το πλήθος αν είναι έτοιμο ‘‘για την επίθεση του 2023’’. Λοιπόν, αυτόν τον ισλαμοφασίστα τον ξέπλυναν πρώτοι και καλύτεροι οι δικοί μας ηγέτες, της Κύπρου και της Ελλάδας, τον ξέπλυναν και τον πλάσαραν στην Ευρώπη ως έναν ‘‘σύγχρονο ηγέτη’’. Τώρα τραβούν τα μαλλιά τους, αλλά τι να τους κάνουμε, όταν τους τα λέγαμε, μας έλεγαν κινδυνολόγους».

Και κατέληξε «Ο ίδιος είναι, ναι, αυτός που ξεπλύνατε με επιπολαιότητα και αυτοκαταστροφικά χωρίς αναστολές. Να βράσω τις εκτιμήσεις και την κρίση σας, λοιπόν. Κι ας μην είναι πολιτική ορθότητα».

Ε, λοιπόν, τέτοιους επιπόλαιους και ανίκανους ηγέτες πέτυχε η δύσμοιρη Κύπρος, μάλιστα με 9 ήρωες στην κρεμάλα των Εγγλέζων. Και το επισφράγισμα του δράματος αυτού ίσως να είναι η δήλωση του ιδίου (Μακαρίου), στις 29.10.1974, στη Chicago Tribune: «Ήταν εν ονόματι της Ενώσεως που ήλθε η καταστροφή»!!!

Ε, λοιπόν, η Ιστορία ήδη τον κρίνει, αγαπητέ Σάββα, δίχως «πολιτική ορθότητα» με τα ερείπια που άφησε πίσω του...

Φανούλα Αργυρού