Παραπολιτικά

14 υποψήφιοι στο... ψηφοσέντονο

Μόλις τρεις εβδομάδες μάς χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και τα πράματα άρχισαν να αγριεύουν, αφού αυτή η γέρημη η προεδρική καρέκλα προκαλεί έντονα πάθη και σφοδρές επιθυμίες κατάκτησής της. Ανταλλαγές πυρών, διαγραφές, στρατηγικές κινήσεις πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων, χουβαρνταλίκια της τελευταίας στιγμής προς τους ψηφοφόρους, συνθέτουν το προεκλογικό σκηνικό των τελευταίων ημερών.

Κάποιοι λοιδορούν κάποιους με τους οποίους είχαν επιδιώξει συμμαχίες, αλλά ίσως τους ξαναφλερτάρουν, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται ένθεν και ένθεν προκαλούν θυμηδία, καθώς ο λαός θυμάται πολύ καλά ότι στην πολιτική ζωή της μπανανίας μας όλοι έχουν συμμαχήσει με όλους, στους ανά πενταετίαν πολέμους για κατάκτηση του Λόφου, σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς (ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ κ.λπ.). Οπότε ας συγκρατηθούν και λιγάκι όταν επιτίθενται λαύροι εναντίον παλαιών συνεργατών και πιθανών μελλοντικών εταίρων.

Ένα πράγμα να έχετε υπ’ όψιν σας, κύριοι. Οι πολίτες απαιτούν πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους. Θέλουν λύσεις χθες και όχι υποσχέσεις σήμερα ότι θα υπάρξουν λύσεις αύριο. Δεν χρειάζονται άγονες αντιπαραθέσεις και αόριστες υποσχέσεις και κουβέντες... της απάνω Τζερκατζής. Που γίνονται με το βλέμμα στην... Τζερκατζήν των προεδρικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, μας έδειξαν και το ψηφοδέλτιο των επικείμενων προεδρικών εκλογών, που μάλλον... ψηφοσέντονο πρέπει να αποκαλείται. Έχει 70 εκατοστά μήκος, με το συμπάθιο, με 14 υποψηφίους να στριμώχνονται για να χωρέσουν εκεί μέσα. Και θα παιδεύονται οι ψηφοφόροι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, να εντοπίσουν αυτόν που θέλουν να ψηφίσουν. Στην Αμερική, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προεδρικούς υποψηφίους. Στην υπερδύναμη Κύπρο οι επιλογές είναι επτά φορές περισσότερες!

Μερικοί υποψήφιοι είναι φανερόν ότι είναι της πλάκας, αλλά έχουν τόση αυτοπεποίθηση, ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αναδειχθούν στην προεδρία του κράτους, ενώ η μόνη τους δυνατότητα είναι να αναδειχθούν πρόεδροι της διαχειριστικής επιτροπής πολυκατοικίας. Βρίσκονται, όμως, στο ψηφοδέλτιο των προεδρικών εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μήπως να ξαναδούμε τις προϋποθέσεις για να έχει τη δυνατότητα να βάζει υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα του κράτους το κάθε ψώνιο;

Διότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχουμε ένα ψηφοδέλτιο μήκους δύο μέτρων και δεν θα το χωράει ούτε η τρύπα της ττενέκκας.

ΜΠΟΞΕΡ