Παραπολιτικά

«Λεωφορείον ο πόθος» (της εξουσίας)

Η περίφημη, πλέον, συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Αντρέα Δημητρόπουλο, του «Σίγμα», με την οποία παρομοίασε τον εαυτό του με έμπειρο... οδηγό λεωφορείου στους χιονισμένους δρόμους του Τροόδους, μου έδωσε μιαν ιδέα. Να φανταστώ πώς θα ήταν η εικόνα αν και οι τρεις κύριοι προεδρικοί υποψήφιοι ήταν οδηγοί λεωφορείου.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Το λεωφορείο του κάνει τη διαδρομή Αργάκα-Λευκωσία, με στάση στην Πέτρα του Ρωμιού, για να κατεβούν οι επιβάτες και να δισπιστώσουν ότι ο Φούλης δεν βρίσκεται... κάτω από τη συγκεκριμένη πέτρα. Σημειώνεται ότι οι επιβάτες ταξιδεύουν μούχτιν, για να αισθάνονται ότι ο οδηγός είναι χουβαρντάς και μπορεί να κουμαντάρει την οικονομία.

Κάποιοι επιβάτες κατέβηκαν πριν ξεκινήσει το λεωφορείο και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του Χριστοδουλίδη, αλλά αυτό δεν πτοεί τον σωφέρ Αβέρωφ, που πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες θα επιστρέψουν στο δικό του λεωφορείο, όταν το λεωφορείο που ξεκίνησε από τη Γεροσκήπου, θα τουμπάρει πάνω σε μια... ττενέκκα.

Νίκος Χριστοδουλίδης: Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι έχει πολλούς... συνοδηγούς και θα πρέπει να προσπαθεί διαρκώς να τους υπενθυμίζει ότι αυτός είναι ο οδηγός και ότι δεν μπορεί να τους αφήνει να... κρατάνε κι αυτοί το τιμόνι.

Ο Χριστοδουλίδης υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα να οδηγεί το λεωφορείο μέσα στα χιόνια, αφού από την ώρα που ξεκίνησε, αντιμετωπίζει συνεχώς έναν... ψυχρό πόλεμο από την Πινδάρου.

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Το λεωφορείο του πάει μιαν αριστερά και μια δεξιά, στην προσπάθεια του οδηγού να βρει την πορεία του ανάμεσα σε δυο αντίθετες κατευθύνσεις. Στο λεωφορείο Μαυρογιάννη έχουν γίνει ανακαινίσεις και συγκεκριμένα προστέθηκε... προύντζος και άλλα μέταλλα, για να αντέξει στις δύσκολες διαδρομές. Ωστόσο δεν μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, διότι έχει τοποθετηθεί κόφτης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κόφτης σχετίζεται με... δυναμική βουλευτίνα των Νέων Δυνάμεων. Επίσης, ο συνοδηγός Στέφανος βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, φοβούμενος ότι το λεωφορείο τους θα διεμβολισθεί από το... mini bus του Αχιλλέα Δημητριάδη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος από τους τρεις κερδίσει το Ράλι Λεωφορείων, θα αναλάβει στη συνέχεια να οδηγήσει το λεωφορείο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα στο οποίο, θυμίζουμε, θα καθόμαστε όλοι εμείς, περιμένοντας να μας κατεβάσει με ασφάλεια στο τέλος της διαδρομής, σε πέντε χρόνια...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ