Παραπολιτικά

Οι Τουρκοκύπριες και ο Μωάμεθ

Είναι εμφανείς, εντατικές και πολυεπίπεδες οι προσπάθειες του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας να επιβάλει την ισλαμοποίηση και των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου. Ένα δείγμα αυτών των προσπαθειών είναι και το τελευταίο περιστατικό με τον διορισμένο από την Άγκυρα «επικεφαλής του τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», Αχμέτ Ουνσάλ, ο οποίος παρουσίασε το μοντέλο της «αποδεκτής συζύγου» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Η βασική του θέση είναι ότι οι Τουρκοκύπριες, μόλις βρουν ταίρι, πρέπει να παντρεύονται αμέσως και ν’ αρχίζουν να κάμνουν κοπελλούθκια. «Η θρησκεία μας λέει ότι η ούμμα (ισλαμική κοινότητα) του Μωάμεθ πρέπει να είναι πολυάριθμη, γι’ αυτό παντρευτείτε», ήταν η προτροπή του εκ Τουρκίας αξιωματούχου. Είπε και άλλα αναχρονιστικά, οπισθοδρομικά και οθωμανικά ο Ουνσάλ, προκαλώντας τις αντιδράσεις τουρκοκυπριακών γυναικείων οργανώσεων και κομμάτων. Όμως οι φωνές διαμαρτυρίας καλύπτονται από το μεγαφωνικό κάλεσμα των πολυάριθμων μουεζίνηδων από τους μιναρέδες που έχουν κατακλύσει τα κατεχόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν πάνω από 200 τζαμιά, πολλά από τα οποία με γιγαντιαίους μιναρέδες, ως σύμβολο της ισλαμικής επιβολής.

Η ισλαμική ιδεολογία που θέλει να επιβάλει ο σουλτάνος οδηγεί και σε τραγελαφικά φαινόμενα. Θυμήθηκα ότι πριν από μερικά χρόνια, στην Τουρκία, η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση λογόκρινε ένα σχολικό εγχειρίδιο βιολογίας, που απευθυνόταν σε παιδιά 10-11 ετών και στο οποίο οι εικόνες των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων αντικαταστάθηκαν με φωτογραφίες από... παπάκια, για να συνάδουν με τους ηθικούς κώδικες που έχει επιβάλει το καθεστώς.

Ε καλά, ο ίδιος ο Ερντογάν τι κάνει με την Εμινέ το βράδυ που πέφτουν στο κρεβάτι; Της τραγουδάει... «Το παπάκι πάει στην ποταμιά» (φαντάζομαι θα υπάρχει ένα ανάλογο τραγούδι στα τούρκικα) κι εκείνη καταλαβαίνει ότι θέλει να κάνουνε σεξ; Και πώς μαθαίνουν τώρα τα Τουρκόπουλα τη λειτουργία του σώματος και της αναπαραγωγής; Αποφοιτούν και είναι με την εντύπωση ότι τα παιδάκια τα φέρνει ο... Ντόναλντ Ντακ;

Δεν αποκλείεται να εισαγάγουν παρόμοιο εγχειρίδιο και στα κατεχόμενα. Πάντως, όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της τουρκοκυπριακής συντεχνίας δασκάλων, ήδη μικρά παιδιά κατευθύνονται από τουρκικές θρησκευτικές οργανώσεις σε μαθήματα Κορανίου και άλλες ισλαμικές δραστηριότητες. Ώστε, όταν μεγαλώσουν, να ενστερνισθούν πλήρως την αντίληψη των ισλαμιστών για την... «αποδεκτή σύζυγο».

ΜΠΟΞΕΡ