Ειδήσεις

ΠτΔ για επεισόδια: Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά καθοδηγούμενα από ουσίες

Έντονη η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη για τα όσα έγιναν χθες στο μνημόσυνο του Στρατηγού Γρίβα.

Σε δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του νέου Κυπριακού Μουσείου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια κατά το μνημόσυνο του Στρατηγού Γρίβα.

Αρχικά σημείωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τα όσα λέγονται για την αστυνομία και για έλλειψη κατάλληλου σχεδιασμού και την ανεπαρκή επιχειρησιακή παρουσία για την χθεσινή εκδήλωση.

«Δεν θέλω να σχολιάσω τις όποιες αναφορές γίνονται για την Αστυνομία. Υπήρχε επαρκής Αστυνομική Παρουσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα, τα απαράδεκτα, του χουλιγκανισμού από κάποιους ανεύθυνους και για τους οποίους βεβαίως η πολιτεία θα πρέπει να πάρει αυστηρότερα ακόμα μέτρα απ’ όσα έχουμε πάρει μέχρι στιγμής».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τόνισε πως «δεν πρόκειται να οδηγηθούμε και ούτε θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε –και πιστεύω και η επόμενη κυβέρνηση- σε μιαν αναρχία κάποιον κουκουλοφόρων οι οποίοι αμαυρώνουν τον αθλητισμό, αμαυρώνουν τελετές και οτιδήποτε. Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες –εν τη ουσία- και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες στους 5 από τους 7 που έψαχνε η Αστυνομία (ΦΩΤΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ερώτηση αν είναι υπόλογη η πολιτεία, ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως «γιατί να είναι υπόλογη η πολιτεία; Δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο την Κύπρο, για να μην εστιάζουμε την προσοχή και να βάζουμε στο επίκεντρο ότι φταίει η κυβέρνηση επειδή υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί πολλών και διαφόρων ομάδων ανεξαρτήτως χρώματος ή προτίμησης. Αυτό που έχει σημασία, είναι το απαράδεκτο της συμπεριφοράς».

Τέλος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε πως θα λάβει ενημέρωση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα δώσει όπως είπε, «οδηγίες τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα της παρουσίας μου στην κυβέρνηση θα διαμορφώσω έναν κλίμα αποτρεπτικό από τούδε και εις το εξής, να νομίζουν ότι μπορεί να σε μια κοινωνία η οποία διακρίνεται και για το ήθος και για τον φιλειρηνισμό της και την πίστη της στη Δημοκρατία».