Παραπολιτικά

Νίκαρος προς Κάρολον

Η προσφώνηση του Προέδρου Αναστασιάδη στον Βασιλιά Κάρολο, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα, σε αποκλειστικότητα της στήλης:

«Αγαπητέ μου Τσαρλς, κατ’ αρχάς τα συγχαρητήριά μου για την ανάδειξή σου στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Σου εύχομαι να μπορέσεις να διατηρήσεις ηνωμένο το Βασίλειό σου και να μην δεις κάποιες περιοχές του να ανακηρύσσουν την ανεξαρτησία τους. Όπως, για παράδειγμα η Σκωτία, στην οποία βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή και με φιλοξενείς στο παλάτι Μπαλμόραλ. Τυχόν απόσχιση της Σκωτίας θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για τη Μεγάλη Βρετανία. Και ακριβώς, με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, θέλω να σου θέσω το ζήτημα της απόσχισης των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και της ενσωμάτωσής τους στην Τουρκία, για το οποίο ζητώ τη συμπαράσταση και τη βοήθειά σου, επικαλούμενος και τις ελληνικές σου ρίζες!

»Αλλά ας έρθουμε και σε κάτι πιο προσωπικό, αγαπητέ μου Τσαρλς, επειδή διακρίνω μια μελαγχολία στο πρόσωπό σου. Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στη στάση του μικρού σου γιου, του πρίγκιπα Χάρι, που έχει αναστατώσει τη βασιλική οικογένεια με το βιβλίο του, όπου αποκαλεί τον εαυτό του ‘‘ρεζέρβα’’, σε σχέση με τον διάδοχο Γουίλιαμ. Πρέπει να σου ομολογήσω ότι έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα... με τους δύο ‘‘γιους’’ μου και σε καταλαβαίνω. Και οι δύο διεκδικούν την προεδρία, τώρα που φεύγω. Ο ένας, ο Αβέρωφ, είναι ο φυσικός μου διάδοχος, όπως εσένα ο Γουίλιαμ. Ο άλλος, ο Χριστοδουλίδης, είναι η ‘‘ρεζέρβα’’. Το πρόβλημα είναι ότι η ‘‘ρεζέρβα’’ έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί κι εγώ είμαι σε δύσκολη θέση, διότι πρέπει να υποστηρίζω ανοιχτά τον διάδοχο, αλλά τι θα κάνω αν καθίσει η ‘‘ρεζέρβα’’ στον θρόνο;

»Τέλος πάντων. Ας μη σε απασχολώ άλλο με τα δικά μου, αγαπητέ μου Τσαρλς. Ας πιούμε το Scotch ουίσκι μας και ας ευχηθούμε να επιστρέψουν οι Κύπριοι πρόσφυγες στα σπίτια τους, οι Ουκρανοί πρόσφυγες στις πόλεις τους και τα... γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα τους! Cheers!».

ΜΠΟΞΕΡ