Ελλάδα

Αποχωρεί από τη Βουλή και ζητά εκλογές ο Τσίπρας

«Επίσημη» έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας με αποχώρηση από τη Βουλή, εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην προσφυγή στις κάλπες λέγοντας πως δεν έχει νομιμοποίηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει το έργο της κυβέρνησης για αυτό και θα απέχει από την Βουλή από εδώ και πέρα. Μοναδική εξαίρεση, η νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο σε Καδισιάρη.

«Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφοριες στη βουλη, να προκηρυχθούν αμεσα εκλογές. Δεν θα νομιμοποιήσουμε την εκτροπή. Ο λαός και όχι 156 βουλευτες να αποφασίσει: με τη Δημοκρατια ή με την εκτροπή» τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επεξήγηση Ζαχαριάδη

«Η ανακοίνωση που μόλις τώρα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν αναγνωρίζει τη νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης και καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να αντισταθούν σε αυτό το πλαίσιο εκτροπής, το οποίο έχει οργανώσει η κυβέρνηση» δήλωσε, o Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Εξηγώντας τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δήλωσε «δεν θα μετέχουμε στις διαδικασίες της Βουλής, με εξαίρεση το ψήφισμα για την Χρυσή Αυγή και καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προκηρύξει σήμερα εκλογές, να πάει η χώρα σε τρεις εβδομάδες σε εκλογές».

«Η χώρα με ευθύνη του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη βυθίζεται στην τοξικότητα και σε ένα τεράστιο τέλμα.  Έχει εξαντληθεί ο πολιτικός χρόνος. Μετά τις αποκαλύψεις της Ανεξάρτητης Αρχής, είναι σαφές ότι στη χώρα το κράτος με το παρακράτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτούργησαν από κοινού, με καθοδηγητή αυτής της προσπάθειας τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορούμε να μετέχουμε σε μια τέτοια Βουλή, η οποία στηρίζει μια τέτοια κυβέρνηση» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Είναι σαφές αυτό που λέω. Με εξαίρεση τη ρύθμιση για τη Χρυσή Αυγή, δεν θα μετέχουμε στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου» επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΗΓΗ: Simerini / Ertnews.gr