Εργασία

Σκέψεις για εθνική κατώτατη σύνταξη

Ο Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη «Σ»

Σκέψεις κατά πόσον το συμπληρωματικό ποσό που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, το γνωστό «μικρό τσιεκούδι», θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη σύνταξη και να δημιουργηθεί έτσι εθνική κατώτατη σύνταξη, γίνονται στα ανώτατα δώματα της Κυβέρνησης. Όπως ανέφερε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή» ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, το ενδεχόμενο αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Πέραν αυτού, ο κ. Κούσιος αναφέρθηκε και στο θέμα του κατώτατου μισθού και της ωριαίας απόδοσης που ζητούν οι συντεχνίες, λέγοντας πως το να τίθεται θέμα ωριαίας απόδοσης ως θέμα ουσίας δεν είναι σωστό. Πρόσθεσε πως το θέμα των ωραρίων εργασίας όπως και των αργιών τα έχει ήδη περιλάβει στην ημερησία διάταξη του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του εξηγεί τη λογική του λεγόμενου πέναλτι του 12%, αναφέρεται στη σχετική οδηγία που ετοιμάζεται από την ΕΕ για την τηλεργασία, ενώ απαντά για το πολιτικό του μέλλον ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών και ξεκαθαρίζει πως δεν έχει βολιδοσκοπηθεί από κάποιον υποψήφιο πρόεδρο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.