Ανθρώπινες Ιστορίες

Μαρία Αριστοτέλους: «Διαγνώστηκα με καρκίνο..» – Μάθημα γενναιότητας σε ένα «ρεσιτάλ» ατυχίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δύο φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook δύσκολα οδηγούν το μυαλό σε αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει

Μοιάζει περισσότερο με έναν υπέρηχο εγκυμοσύνης, με κάτι ευχάριστο… Είναι όμως ό,τι χειρότερο της έχει συμβεί. Η διάγνωση του καρκίνου στα 32 χρόνια της ζωή της.

Το ξεκίνημα μιας μάχης που η ίδια είναι αποφασισμένη να δώσει με γενναιότητα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία για να κερδίσει. Ο πιο σημαντικός αγώνας της.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους, περιγράφει στο Live News όλα όσα έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες και μέσα από τα μηνύματά της καθηλώνει.

«Ο καρκίνος πλέον δεν είναι αυτό που ήταν πριν από χρόνια. Ο χρόνος που θα γίνει η διάγνωση είναι πολύ σημαντικός, αλλά δεν χρειάζεται να την φοβάται ο κόσμος».

Η σπάνια μορφή καρκίνου

Στα 31 της χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μορφή καρκίνου, εξαιρετικά σπάνια για ενήλικες, Οι γιατροί, όπως μας λέει, της είπαν ότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο όχι μόνο στην ηλικία της, αλλά σε παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών.

«Δεν θεωρώ πως ο καρκίνος που περνώ εγώ, είναι κάτι πιο δύσκολο από το τον αγώνα που δίνει ο οποιοσδήποτε για να ζήσει».

Η περιπέτεια για τη βαλκανιονίκη του επί κοντώ ξεκίνησε το καλοκαίρι. Όταν τυχαία ψηλάφισε κάτι στο λαιμό της.

«Ψηλαφούσα ένα υγρομπαλάκι σε σχήμα φασολιού».

Οι αρχικές εξετάσεις βγαίνουν καθαρές, αλλά η ίδια όπως μας λέει, επειδή ξέρει καλά τον εαυτό της, συνεχίζει να απευθύνεται σε γιατρούς.

«Βρήκαμε άλλους 4 σε αυτή την περιοχή».

Η ίδια αντί για άτυχη προτιμάει να δηλώνει τυχερή που έμαθε τι της συμβαίνει και ήδη το αντιμετωπίζει.

«Όλες μου οι εξετάσει έβγαιναν καθαρές. Θα χάναμε περισσότερο χρόνο ψάχνοντας».

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ενημέρωσε φίλους, γνωστούς και όχι μόνο για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στη ζωή της.

«Έχω ξεκινήσει ήδη τις χημειοθεραπείες».

«Δεν είναι ντροπή να έχεις καρκίνο»

Η ψυχραιμία, η καθαρή της ματιά, ο λόγος και ο τόνος της φωνής της προκαλούν εύλογα θαυμασμό.

«Δεν θα περάσει από μόνος του, Αυτό το ξέρουμε όλοι. Θέλει θεραπεία. Δεν πρέπει να κάνουμε πως δεν έχουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά».

Η Μαρία Αριστοτέλους δούλεψε το ταλέντο της στον αθλητισμό και έφτασε στην κορυφή.

Οι νίκες στην Κύπρο και στους Βαλκανικούς του 2017 την έκαναν σημείο αναφοράς στη γειτονική χώρα, με την ίδια να βάζει διαρκώς όλο και υψηλότερους στόχους.

Πάντα με την ίδια μαχητική ψυχή. Με αυτή που της δίνει ώθηση και δύναμη στα δύσκολα και στις προκλήσεις.

«Δεν είναι ντροπή να έχεις καρκίνο».

Ήδη η Μαρία που χθες διαγνώστηκε και με κορωνοϊό έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες και παραμένει σταθερά αισιόδοξη.

«Να προσπαθούμε για το καλύτερο. Η υγεία είναι πολύ σημαντική αλλά δεν είναι μόνο αυτή».

Πάντα δίπλα στους δικούς της ανθρώπους που της δίνουν δύναμη. Σε όλους εκείνους που την αγαπούν και θα γιορτάσουν μαζί της, όταν αυτή η δύσκολη και αναπάντεχη μάχη τελειώσει.

«Πρέπει να έχω πειθαρχία σε κάποιους νέους κανόνες της ζωής μου».

Στην Άσπα Μπαλέτα που μίλησε μαζί της το πρωί, επανέλαβε αυτό που έγραψε στο τέλος της ανάρτησής της και ίσως συμπυκνώνει την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία της.

Πως ο εχθρός είναι σκληρός, ύπουλος και επιθετικός αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει με τι έχει μπλέξει.

«Είναι ευλογία να μπορείς να κάνεις πλάνα»

Μιλώντας στο LIVE NEWS, η Μαρία Αριστοτέλους είπε πως ο καρκίνος ήταν μέσα στην μύτη της και δεν θα το έβρισκε εάν δεν έκανε μετάσταση.

«Στην πορεία βγήκε και η μετάσταση στα οστά, το οποίο σόκαρε περισσότερο τον περίγυρό μου, όχι εμένα. Δεν μπορεί να ξεκινάς έναν πόλεμο με τη λογική ότι θα χάσεις. Αυτό που μου είχε πει η γιατρός είναι πως δεν υπάρχει πρόγνωση για την κατάσταση μου γιατί είναι σπάνια περίπτωση και ακολουθείται το πρωτόκολλο για τα παιδιά. Κάνουμε όσα αντέχει το σώμα μου. Αισθάνομαι πως θα το ξεπεράσω. Όσοι με γνώριζαν από πριν ξέρουν πως η έτσι αντιμετώπιζα πάντα τη ζωή μου. Πως η ζωή είναι τώρα, δεν χρειάζεται ο καρκίνος για να την εκτιμήσεις. Είναι ευλογία να μπορείς να κάνεις πλάνα».

*Πηγή: megatv.com