Επιχειρείν

Το Ronald McDonald House®, συμπλήρωσε 1 χρόνο λειτουργίας

Το πιο φιλόξενο Σπίτι

Το «σπίτι μακριά από το σπίτι»… μετρά ήδη πάνω από 365 μέρες λειτουργίας. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν διαμονή, σίτιση και στήριξη σε οικογένειες παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ή σε άλλα ιατρικά κέντρα της Λευκωσίας.

Μέχρι στιγμής πάνω από 300 οικογένειες πέρασαν από το φιλόξενο αυτό Σπίτι και διανυκτέρευσαν συνολικά 2600 βραδιές! Η ζήτηση των διαθέσιμων δωματίων του; Συνεχής. Οι τηλεφωνικές γραμμές στο Ronald McDonald House χτυπούν σε συνεχή βάση, καθώς πίσω από κάθε κλήση βρίσκεται ένας γονιός που ενδιαφέρεται για ένα δωμάτιο. Στόχος του; Να είναι όσο πιο κοντά στο παιδί του που νοσηλεύεται…

Πριν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αξίζει να αναφερθεί ότι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί η ειδική διαδρομή των 5 χλμ. (Run For Renos 5km Race) εις μνήμη του Ρένου Ανδρέου, Επίτιμου Προέδρου του RMHC Κύπρου και εμπνευστή του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και το RMHC Κύπρου ενθαρρύνει τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή εδώ και συνάμα να στηρίξει το έργο του Ιδρύματος κάνοντας εδώ μία (μίνιμουμ) εισφορά 10 Ευρώ.

Ενημερωτικά, το Ronald McDonald House είναι το δεύτερο έργο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities® Κύπρου (RMHC® Κύπρου) και ολοκληρώθηκε το 2022, μετά από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια εθελοντών, καθώς και εισφορών από ιδιώτες και εταιρείες. Διατηρώντας επί της ουσίας το σλόγκαν, «Κρατάμε τις οικογένειες μαζί», η αποστολή του είναι να παρέχει ένα ζεστό καταφύγιο στις οικογένειες που χρειάζονται έναν χώρο διανυκτέρευσης, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του παιδιού τους.

Από οποιαδήποτε επαρχία της Κύπρου κι αν έρχεται κανείς, μπορεί να το εντοπίσει εύκολα, καθότι η ανέγερσή του έγινε πλησίον του Μακάρειου Νοσοκομείου στη λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, στον Στρόβολο. Εκ των πραγμάτων είναι ένας σύγχρονος ξενώνας που λειτουργεί βάσει υψηλών προτύπων και διαθέτει 12 δωμάτια! Κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει χώρο ξεκούρασης και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους, όπως πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι με τηλεόραση και παιδότοπο. Έτσι οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στη νοσηλεία/θεραπεία του παιδιού τους.

Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του Σπιτιού που «αγκαλιάζει» τις οικογένειες, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του RMHC Κύπρου, Έλενα Ανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που το όραμα του αείμνηστου Ρένου Ανδρέου έχει πάρει σάρκα και οστά και όπως έχει αποδειχθεί, είναι ένας ξενώνας που χρειάζεται πραγματικά η Κύπρος! Eκ μέρους του Δ.Σ. του RMHC Κύπρου, ευχαριστώ το προσωπικό και τους εθελοντές που καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για να αισθάνονται οι οικογένειες άνετα και οικεία! Βεβαίως, ευχαριστώ πολύ και τις εταιρείες και τους Οργανισμούς που συνέβαλαν και συμβάλλουν στο έργο του Ιδρύματος μέσω εισφορών και έμπρακτης συνεισφοράς στις ανάγκες του Ronald McDonald House».

Εξίσου σημαντική είναι και η δήλωση της Organizational Leader του RMHC Κύπρου, Γεωργίας Μιχαήλ, η οποία ανέφερε ότι: «Αν και υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός μόνιμου προσωπικού και εθελοντών, ωστόσο το Σπίτι για να είναι σε θέση να λειτουργεί πλήρως και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεχής αύξηση των εθελοντών. Επομένως, αν επιθυμεί κάποιος ή κάποια να δηλώσει συμμετοχή σε εθελοντική βάση ή να κάνει εισφορά, μπορεί να το πράξει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του RMHC Κύπρου, κάνοντας κλικ στο rmhc.org.cy».

Κλείνοντας, η House Manager του Ronald McDonald House, Γεωργία Κογκορόζη, θέλησε να μοιραστεί μερικές σκέψεις, λέγοντας: «Νομίζω ότι…δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ ‘στεγάζεται’ η ελπίδα σε μόνιμη βάση. Οικογένειες έρχονται με την ανησυχία στο πρόσωπό τους και… οικογένειες φεύγουν με νότες ελπίδας στην ψυχή τους. Καλομαγειρεμένο φαγητό, λειτουργικά δωμάτια, άνετοι κοινόχρηστοι χώροι και λόγια στήριξης και αγάπης… είναι μόνο μερικά από όλα όσα προσφέρει καθημερινά το RMHC Κύπρου στις οικογένειες…των οποίων η μοναδική τους έγνοια είναι η πορεία της υγείας του παιδιού τους».

Γονείς μιλούν για όλα όσα έζησαν στο Σπίτι

Για να ακούσετε τι λένε, επισκεφθείτε τα Social Media του RMHC Κύπρου (YouTube: @ronaldmcdonaldhousechariti2303, Facebook: Ronald McDonald House Charities Cyprus & Instagram: @RMHCCY). Οικογένειες μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία… μέσα από λόγια εκτίμησης και ευγνωμοσύνης!

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):

Είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Διαχρονικός υποστηρικτής και ιδρυτικός εταίρος του είναι τα εστιατόρια McDonald’s™.

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία. Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει οικογένειες να μεταβούν δωρεάν στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, κλικ εδώ ή καλέστε στο 22 525404.

12.10. MCDONALDS 2.jpg