Παραπολιτικά

Κεφαλήν αντί οφθαλμού

Όσο περισσότερο βλέπεις αυτές τις φοβερές εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιείς την απίστευτη κτηνωδία της ισλαμικής Χαμάς με θύματα αθώους ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους που διασκέδαζαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη.

Ο στόχος των τρομοκρατών ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν, να προβούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες θηριωδίες, να σκορπίσουν τον πανικό, να μη δείξουν έλεος σε κανέναν, γενικά να προκαλέσουν τέτοιαν οργή και αποτροπιασμό, ώστε να είναι σίγουροι ότι το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί στη Γάζα με όλη τη δύναμη που διαθέτει, προκαλώντας με τη σειρά του οργή στον μουσουλμανικό κόσμο. Τα σατανικά μυαλά που επινόησαν αυτό το «μικρό ολοκαύτωμα» δεν γνοιάζονται αν θα μετατραπεί η Γάζα σε μια λωρίδα ερειπίων, με χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεσηκωθούν οι μουσουλμάνοι κατά του Ισραήλ και να διαλυθούν οι όποιες προοπτικές βελτίωσης των σχέσεων του ισραηλινού κράτους και με άλλες μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία.

Πίσω από τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς, θεωρείται από αναλυτές ότι βρίσκεται το σκοταδιστικό θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Το οποίο διατηρεί αδελφικές σχέσεις με την ερντογανική Τουρκία. Η οποία διατηρεί αδελφικές σχέσεις με τη Χαμάς.

Τα κτήνη της Χαμάς ξανάφεραν το παλαιστινιακό πρόβλημα στην επικαιρότητα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς, ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για το απάνθρωπο χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος. Και αν με την προσέγγιση του Ισραήλ με αραβικά κράτη θα μπορούσαν να υπάρξουν και καλύτερες προοπτικές για οριστική επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος, με την επίθεση της Χαμάς έχουν ανατιναχθεί κι αυτές.

Το Ισραήλ δεν είχε άλλη επιλογή. Όχι πια οφθαλμόν αντί οφθαλμού, αλλά κεφαλήν αντί οφθαλμού. Μέχρι να συντρίψει την κεφαλή του τρομοκρατικού τέρατος της Χαμάς. Βεβαίως, είναι και η τρομοκρατία όπως τη Λερναία Ύδρα. Της κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετιούνται δύο. Οι νεκροί ισλαμιστές γίνονται «μάρτυρες» και τη θέση τους παίρνουν άλλοι φανατικοί, που και αυτοί θέλουν να σκοτώσουν και ας σκοτωθούν.

Η βία είναι ένας αιματηρός φαύλος κύκλος, αφού φέρνει την αντιβία και στο τέλος την πληρώνουν πάντα οι αθώοι.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ