Παραπολιτικά

Ο «νονός» της Χαμάς αποκαλύφθηκε

Στην αρχή πήγε να το παίξει «ουδέτερος» μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ο Ερντογάν, αλλά η στάση του αυτή δεν κράτησε και πολύ. Άφησε κατά μέρος τον ρόλο του δήθεν ειρηνοποιού και αποκάλυψε τον πραγματικό του εαυτό, αρχίζοντας να εκτοξεύει «ρουκέτες» τόσο εναντίον του Ισραήλ, όσο και εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άγρια σφαγή των Ισραηλινών αμάχων από τη Χαμάς, είχε εμφανίσει τον εαυτό του έτοιμο να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή, αφού προηγουμένως είχε καλέσει τις «δύο πλευρές» να μην κλιμακώσουν τις συγκρούσεις. Καταλάβατε; Εισέβαλαν οι τρομοκράτες της Χαμάς «ξαφνικά μια νύχτα» (ξημερώματα ήταν) στο έδαφος του Ισραήλ, σκότωσαν με τους ειδεχθέστερους τρόπους που μπορεί να φανταστεί κανένας εκατοντάδες αθώους ανθρώπους, απήγαγαν πολλούς άλλους και ο ισλαμοφασίστας κάλεσε «τις δύο πλευρές» να σταματήσουν. Γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα σταματούσε και θα ξεκινούσε μιαν άνευ προηγουμένου επιχείρηση, με στόχο να καταστρέψει τη Χαμάς.

Θυμίζουμε ότι αυτός ο ποθκιάντραπος ισλαμοφασίστας «ανάγιωσε» τη Χαμάς, την εξόπλιζε, την βοηθούσε με κάθε τρόπο και δεχόταν προκλητικά τους ηγέτες της στο παλάτι του, όπως βοηθούσε και άλλες τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις (το Ισλαμικό Κράτος, για παράδειγμα).

Παίρνοντας το γνωστό ύφος του αυτόκλητου ηγέτη των μουσουλμάνων όλου του κόσμου, ο Ερντογάν κούνησε το δάχτυλο στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τους βομβαρδισμούς της Γάζας και τον αποκλεισμό της περιοχής από τους Ισραηλινούς ως δυσανάλογη απάντηση που ισοδυναμεί με «σφαγή». Και βεβαίως απέφυγε να χαρακτηρίσει ως σφαγή και τις φρικαλεότητες της Χαμάς στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ο νεο-οθωμανός εξαπέλυσε επίθεση και κατά των Αμερικανών, τους οποίους κατηγόρησε ότι εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής! Διερωτήθηκε, επίσης, τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: «Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει, θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές»!

Αυτά από τον άνθρωπο που ακόμη και αυτήν την ώρα συνεχίζει τις τρομοκρατικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας και επίσης βρίσκεται πίσω από κράτη-τρομοκράτες, όπως το Αζερμπαϊτζάν, που έχει ξεριζώσει βίαια πάνω από 100.000 Αρμενίους από τις πατρογονικές τους εστίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΜΠΟΞΕΡ