Παραπολιτικά

Το έχει με την καλαθόσφαιρα. Με το... e-kalathi;

Τις δεξιότητές του... στην καλαθόσφαιρα έδειξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, παίζοντας με μαθητές Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό, όπου εγκαινίασε τους αναβαθμισμένους αθλητικούς χώρους του εκπαιδευτηρίου.

Θα πρέπει να δούμε, όμως, αν οι ικανότητές του στην καλαθόσφαιρα θα τον βοηθήσουν, με κάποιο τρόπο, και στη διαχείριση των πολλαπλών προβλημάτων με τα οποία βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη η Κυβέρνησή του.

Για παράδειγμα, οι πολίτες αναμένουν την ίδια ευστοχία που επέδειξε ο Πρόεδρος βάζοντας καλάθια στο Δημοτικό της Λεμεσού, να παρουσιάσει και στο... καλάθι της οικοκυράς, που όσο πάει γίνεται ακριβότερο, αλλά και στο... e-kalathi, που αντιμετωπίζει εμπόδια στην έγκρισή του από τη Βουλή, καθώς και αντιδράσεις από τις υπεραγορές, αφού αποτελεί ένα εργαλείο σύγκρισης τιμών βασικών προϊόντων. Είναι θέματα που χρειάζονται άμεση δράση και δεν μπορεί να ζητήσει ο Πρόεδρος... time out!

Οι καλαθοσφαιρικές ικανότητες του Νίκου Χριστοδουλίδη, πάντως, δεν τον βοήθησαν και τόσο στον χειρισμό της υπόθεσης του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου. Ο κ. Χριστοδουλίδης κατάφερε, μεν, να σημειώσει τρίποντο, αλλά... στο δικό του καλάθι. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πρόεδρος, ως... κόουτς, θα έθετε εκτός ομάδας τον Αρχηγό, τελικά δεν βρήκε αντικαταστάτη του και αναγκάστηκε να τον κρατήσει. Ήρθε και ο γειτονικός πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, με την Αστυνομία να τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, οπότε ο Αρχηγός τσιμέντωσε τη θέση του στην ομάδα.

Ένα δύσκολο... ματς δίνει αυτήν την ώρα ο Πρόεδρος και με τη Ρωσία, η οποία εμφανίζεται πολύ τσαντισμένη με την απέλαση Ρώσου Δημοσιογράφου από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Νίκος Β΄, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την απέλαση, μίλησε για θέμα «δημόσιας ασφάλειας», αλλά απέφυγε να επεκταθεί περισσότερο. Ωστόσο οι Ρώσοι εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις στο καλάθι μας, μιλώντας για «θρασύτατη απέλαση» και υποστηρίζοντας ότι πίσω από την όλη υπόθεση βρίσκονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Έτσι έχουμε μπλέξει για μιαν ακόμη φορά σε ψυχροπολεμικές καταστάσεις. Στο γήπεδό μας, πλέον, παίζουν μπάσκετ οι Αμερικανοί με τους Ρώσους. Εμείς απλώς περιοριζόμαστε σε ρόλο... cheerleaders!

Ρε, μπας και πρέπει να καλέσουμε επειγόντως για βοήθεια τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ