Υγεία

Εγκαίνια οικήματος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Υπουργός Υγείας: «Πρέπει να επενδύσουμε στη νοσηλευτική επιστήμη»

Σημείο αναφοράς στην καρδιά της Λευκωσίας, στην οδό Καλλιπόλεως, είναι το καινούργιο οίκημα της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών. Τα εγκαίνια του οικήματος τέλεσε την Τετάρτη το απόγευμα η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, η οποία αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του νοσηλευτικού κλάδου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες «για την αξιέπαινη συνεισφορά σας μέσω του έργου που επιτελείτε, στη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού του τόπου μας».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον κλάδο τονίζοντας πως «επενδύοντας στη Νοσηλευτική μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο, πιο ανθεκτικό, ικανό και ικανοποιημένο νοσηλευτικό δυναμικό για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις που έχει μπροστά του».

Η Δρ Κανάρη υπογράμμισε πως «ο νοσηλευτικός κόσμος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ ήταν σταθερός και μόνιμος συμπαραστάτης μας, γεγονός για το οποίο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά». «Προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της αδιάλειπτης συνεργασίας, η οποία έχει ως βασικό γνώμονα την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες του τόπου μας», είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Παναγιώτης Γεωργίου σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τον νοσηλευτικό κλάδο αλλά και τους παλιούς νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας και μαίες, που κράτησαν, όπως είπε, ψηλά το λάβαρο του αγώνα σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές για τη συντεχνία, όταν μας πολεμούσαν από παντού.

«Εσείς και μόνο εσείς, μια χούφτα ανθρώπων, καταφέρατε το ακατόρθωτο. Εμείς συνεχίσαμε τους δικούς σας αγώνες, εμβολιάσαμε τη συντεχνία με νεανικό αίμα και παλέψαμε με μια φωνή για την κατάκτηση των στόχων μας, ακόμη κι’ αν κάποιοι μας πολέμησαν», κατέληξε.

.