Παιδεία

Λαμπρή η 13η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

Την Παρασκευή 13.10.2023 στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort πραγματοποιήθηκε η 13η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με τη συμμετοχή εκατοντάδων αποφοίτων και μελών των οικογενειών τους.

Σε μια λαμπρή τελετή, 10 χρόνια μετά την πρώτη τελετή αποφοίτησης και την απονομή πλέον των 10.000 τίτλων σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, την Πολιτεία εκπροσώπησε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, συνεχάρη όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές της για επιτυχημένη και παραγωγική σταδιοδρομία των νέων αποφοίτων, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της Κύπρου, ως σημαντικού διεθνούς πόλου ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Γιώργος Μ. Λεπτός, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολυσχική και πολυετή προσφορά του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στη συμμετοχή του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, μέσω της παροχής νέων καινοτόμων Προγραμμάτων Σπουδών στην αιχμή της νέας γνώσης και της ανάπτυξης των διεθνών συνεργασιών του, οι οποίες καθιστούν το Πανεπιστήμιο ως ένα διεθνές κέντρο έρευνας, καινοτομίας, παραγωγής και διάχυσης της γνώσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχτηκε η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους και επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι απένειμαν στους/τις πρωτεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες, έπαινο αριστείας καθώς και τιμητικά βραβεία. Χαρακτηριστικά, βραβεία απένειμαν το ΕΤΕΚ, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, η Astrobank,, η RSM Cyprus, το Cyprus Computer Society, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, το Πετρίδειο Ίδρυμα και o Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου.

Τη λήξη της 13ης τελετής αποφοίτησης κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Καθ. Παντελής Σκλιάς, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία και στη συνεχή προσπάθεια για την ακαδημαϊκή αριστεία και την προσφορά νέας και κοινοτόμου γνώσης, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος είναι το «κοινό σπίτι» όλων των αποφοίτων του, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται στην επαγγελματική ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία τους.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συγχαίρει τους/τις αποφοίτους του και τους εύχεται προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία στη ζωή τους εκφράζοντας παράλληλα τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τους προσκεκλημένους οι οποίοι τίμησαν την τελετή με την παρουσία τους καθώς και τις οικογένειες των αποφοίτων, για τις οποίες το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή και προορισμό για παροχή αξιόπιστων και αριστείας γνώσης σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης.