Πολιτισμός

Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την έκθεση ALMOST PARADISE

Με 8 καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο της σύγχρονης τέχνης

Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ALMOST PARADISE, με έργα από οκτώ (8) διεθνείς καλλιτέχνες από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση πραγματοποιείται μεταξύ 17 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, στην οδό Ερμού 276, 1016 Λευκωσία.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Eliza Wiszniewska (Πολωνία/Γερμανία), Eugenia Cuellar (Ισπανία), Golnaz Afraz (Ιράν/Γαλλία), Henry Glover (Ην. Βασίλειο), Mia Takemoto (Σκωτία/Ιαπωνία), Taedong Lee (Νότιος Κορέα), Thibaut Bouedjoro-Camus (Γαλλία) και Dani Tagen (Βραζιλία/Ην. Βασίλειο).

Μέσα από 19 ζωγραφικούς πίνακες και ένα μουσικό έργο, η έκθεση ALMOST PARADISE έχει ως στόχο να αναδείξει αδιαμφησβήτητη ομορφιά της φύσης, η οποία παρουσιάζεται ως επέκταση του ίδιου μας του εαυτού. Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από τεράστιες προκλήσεις, η έκθεση προκαλεί μια αίσθηση ευχαρίστησης, θαυμασμού και έμπνευσης μέσα από την ομορφιά του τοπίου, των φυτών, των λουλουδιών και των άγριων ζώων.

31.10. ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΟΥΝΑ 2.jpg

Ο κάθε καλλιτέχνης αξιοποιεί την οπτική και εννοιολογική αναπαράσταση της φύσης μέσα από διαφορετικό φακό. Η Eugenia Cuellar στρέφει την προσοχή της σε πολυτελή θέρετρα και εξωτικά τοπία ως μια ψυχολογική όαση και απόδραση από τις ανησυχίες της σύγχρονης ζωής. Η Eliza Wiszniewska εξερευνά το ρόλο της φύσης ως θεραπευτής προσκαλώντας τον θεατή να παραδοθεί στη μαγεία των φυτών, των λουλουδιών και των άγριων ζώων. Στους εκφραστικούς της πίνακες η Golnaz Afraz παρουσιάζει τα φυτά και τα λουλούδια ως καταφύγιο για τον άνθρωπο, τα οποία ταυτόχρονα συμβολίζουν την αέναη συνέχιση της ζωής. Ο Henry Glover και ο Taedong Lee αποτυπώνουν την ποιητική ομορφιά του τοπίου που αντικατοπτρίζει το τεράστιο εύρος της μνήμης, των συναισθημάτων και της εσωτερικής εμπειρίας. Ως Βρεττανο-Ιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, που γεννήθηκε στην Αυστραλία και ζει μεταξύ Σκωτίας και Ιαπωνίας, η Mia Takemoto διερευνά την έννοια της ταυτότητας ως κάτι που διαμορφώνεται από την πολλαπλή μετατόπιση του ατόμου αντί από τη δυαδική ιδέα της «πατρίδας». Ο Thibaut Bouedjoro-Camus ερευνά την άρρηκτη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης συνδυάζοντας ρεαλισμό και συμβολισμό. Η εμπειρία των επισκεπτών ενισχύεται από ένα μουσικό έργο της Dani Tagen που προκαλεί μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και ευαισθησίας μέσα από ήχους της φύσης και τη φωνή της καλλιτέχνιδας.

31.10. ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΟΥΝΑ 1.jpg

Εγκαίνια: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 7-10 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου, Δευτέρα – Κυριακή, 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 3 μ.μ. -7 μ.μ.

Διεύθυνση: Οδός Ερμού 276, 1016 Λευκωσία (απένταντι από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας-CVAR/ Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη)

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 22462888, info@rianaraouna.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rianaraouna.com.