Παραπολιτικά

Θα μας θυμούνται και αύριο;

Η μικρή μας Κυπρούλα χρησιμεύει, για μιαν ακόμη φορά, ως όαση ασφάλειας και φιλοξενίας χιλιάδων ανθρώπων που έφυγαν ή εξακολουθούν να φεύγουν από την κόλαση του γειτονικού μας πολέμου.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται η γεωστρατηγική σημασία του χρυσοπράσινου φύλλου του ριγμένου στο (ταραγμένο) πέλαγο. Εδώ σταθμεύουν ήδη ειδικές δυνάμεις χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, για να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί η απομάκρυνση υπηκόων τους. Και φυσικά βρήκαν διευκολύνσεις στις Bρετανικές Βάσεις και αμερικανικές δυνάμεις, με όλα τα «ταιρκαστά» τους, και με το μάτι στραμμένο στο Ιράν, ώστε αν επιτεθεί στο Ισραήλ, να το κάνουν... αϊράν. Άσε που η Κύπρος θα είναι ο πρώτος σταθμός φιλοξενίας 600.000 Αμερικανών, σε περίπτωση που αποφασιστεί η απομάκρυνσή τους από το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Ελπίζουμε μόνο να εκτιμηθεί η ευγενής προσφορά του εδάφους μας από τους διάφορους ισχυρούς εταίρους μας, όταν λήξει αυτή η νέα τραγωδία, και δεν θα μας «πουλήσουν» πάλι για χάρη αυτού που φανερά τάχθηκε με το μέρος των σφαγέων των Ισραηλινών αμάχων.

Αλλά και οι Ισραηλινοί φίλοι μας να μην ξεχάσουν ποτέ ότι η κτηνώδης Χαμάς βρήκε ανοιχτές αγκάλες (και γιαταγάνια) στην Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος υπερασπίστηκε με πάθος την ισλαμική εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι δεν είναι τρομοκρατική!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα στον Ερντογάν, να πούμε ότι αυτός ο «σκακιστής παγκόσμιας κλάσης», όπως τον είχε αποκαλέσει κάποτε ο Τραμπ, είναι πολύ εκνευρισμένος το τελευταίο διάστημα, επειδή οι άλλοι μεγάλοι παίκτες της περιοχής δεν τον αφήνουν να... πλησιάσει, καν, τη σκακιέρα.

Γι’ αυτό άρχισε τα διάφορα γνωστά κόλπα, βάζοντας πάλι στο τραπέζι το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο παρέπεμψε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, επιδιώκοντας να παίξει εκβιαστικά... σκάκι σε άλλη περιοχή, με απώτερο μόνιμο στόχο την εξασφάλιση των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζω να μην είναι τόσο ηλίθιοι οι Αμερικανοί, ώστε να του τα δώσουν. Και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει εξαπολύσει κατά μέτωπον επίθεση κατά του Ισραήλ (το οποίο οι ΗΠΑ έχουν ορκισθεί να υπερασπίσουν) και συσφίγγει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με τις άλλες δύο συνιστώσες του «άξονα του κακού», τη Ρωσία και το Ιράν.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ