Υγεία

Εκδήλωση «Ζυγίσου - Κατάγραψε - Ζήσε»

Επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, του ΟΚΥπΥ ανέλυσαν την σημασία της καθημερινής ζύγισης

Τις ευεργετικές συνέπειες για την υγεία, που επιφέρει η πρακτική της καθημερινής ζύγισης, ειδικά σε συγκεκριμένη ομάδα ασθενών, παρουσίασε σε εκδήλωση το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Στην εκδήλωση με θέμα «Ζυγίσου-Κατάγραψε-Ζήσε», που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο, το κοινό ενημερώθηκε από ειδικούς για τη σημασία της καθημερινής ζύγισης και πώς αυτή μπορεί να προλάβει επιδείνωση των συμπτωμάτων των ασθενών κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς και εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Η δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με αφορμή την εικόνα των νοσηλευόμενων ασθενών κατά τους χειμερινούς μήνες. Αφορά ειδικά όσους έχουν ανάγκη λήψης διουρητικών φαρμάκων στο σπίτι, ή πάσχουν από παθήσεις όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, ή κίρρωση ήπατος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομιλητές διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ανέλυσαν τη σημασία της καθημερινής ζύγισης, τονίζοντας ότι όταν τα άτομα ζυγίζονται με τον ίδιο τρόπο καθημερινά, μια απότομη αλλαγή στο βάρος δεν οφείλεται στο φαγητό αλλά σε κατακράτηση υγρών. Αυτή η κατακράτηση υγρών, ενδέχεται να επιφέρει επιδείνωση των συμπτωμάτων από τα οποία ήδη υποφέρουν, χειρότερη δυσφορία ή ακόμη και εισαγωγή στο νοσοκομείο. Για να αποφευχθούν οι πιο πάνω συνέπειες, το άτομο μόλις διαπιστώσει την απότομη αλλαγή στο σωματικό του βάρος, καλείται να ενημερώσει άμεσα τον/τη θεράποντα ιατρό.

1.11. ΟΚΥΠΥ 2.png

Το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το μεγαλύτερο Νοσηλευτήριο της Επαρχίας Λεμεσού και δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου, γιορτάζει φέτος 30 χρόνια προσφοράς υπηρεσιών υγείας. Το Νοσοκομείο, ανήκει στο δίκτυο Νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ, μαζί με τα άλλα 7 Νοσοκομεία που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, παρέχοντας φροντίδα σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Το Νοσοκομείο, το οποίο στελεχώνουν 137 ιατροί, 602 νοσηλευτές και 101 λοιποί επαγγελματίες υγείας, διαθέτει 6 χειρουργικές αίθουσες, 329 κλίνες νοσηλείας ασθενών και προσφέρει υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας. Το Νοσοκομείο διαθέτει Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας στη χώρα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, ο ΟΚΥπΥ προχωρά με την υλοποίηση πέντε αναπτυξιακών έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΚΥπΥ.

1.11. ΟΚΥΠΥ 3.png