Έγκλημα

Στις Κεντρικές οδηγεί το νήμα της υπόθεσης δολοφονίας του Καλογερόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του Σίγμα

Έφοδο στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικές Αρχές, ξετυλίγοντας την άκρη του νήματος των τηλεφωνικών σημάτων των δύο πρώτων συλληφθέντων για τη δολοφονία Καλογερόπουλου.

Μαρτυρίες και υλικό από τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και κλειστά κυκλώματα, αφήνουν ως ανοικτό το σενάριο το συμβόλαιο θανάτου να συνομολογήθηκε και να οργανώθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές.

Οι εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση είναι καταιγιστικές, καθώς συνελήφθη ένας 22χρονος, ενώ το απόγευμα παραδόθηκε και τέταρτο πρόσωπο, το οποίο καταζητείτο.

Η χθεσινή σύλληψη νεαρού 22 χρόνων Ε/Κύπριου και η σημερινή παράδοση στις Αρχές επίσης Ε/Κύπριου 21 χρόνων, στη βάση μαρτυριών αλλά και ευρημάτων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, φαίνεται να φέρνουν τις Αρχές πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου.

Ο 22χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτησή του, με τον ίδιο να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτών, αλλά να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η σύνδεσή του έγινε μέσω ευρημάτων από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τα οποία φάνηκαν ύποπτες κινήσεις στο σημείο που διέφυγαν οι δύο δράστες με τη μοτοσικλέτα μετά τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου.

Η αστυνομία, εκτός από τα κυκλώματα, έχει και μαρτυρία ότι ο νεαρός εμπλέκεται στην υπόθεση. Νωρίς το απόγευμα, παραδόθηκε στις Αρχές και 21χρονος, ο οποίος σύμφωνα με υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία φαίνεται να θεάθηκε μαζί με τον 22χρονο στην περιοχή της έπαυλης του 44χρονου στη Σκαρίνου, πριν και μετά τη δολοφονία.

Οι Αρχές μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν ‘’κλειδώσει’’ τα βασικά πρόσωπα, δηλαδή τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, ο οποίος φέρεται να είναι ο δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος μαζί με τον 41 ετών οδηγό φέρονται να εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου του Καλογερόπουλου πρωί- πρωί στις 30 Οκτωβρίου μπροστά στα έντρομα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Οι έρευνες στις φυλακές

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αποδίδει καρπούς η συνεργασία Κεντρικών Φυλακών και Αστυνομίας, κάτι που δεν υπήρχε παλαιότερα.

Πολλές φορές η αστυνομία είχε σοβαρές πληροφορίες και ήθελε να προβεί σε ελέγχους αλλά δεν γινόταν κατορθωτό.

Φαίνεται πως αυτό άλλαξε και άρχισε να αποδίδει.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές κατόπιν μαρτυριών αλλά και με βάση όσα προέκυψαν από το άνοιγμα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων,  εντόπισαν δύο πολύ σημαντικά ευρήματα.

Το ένα, είναι το σήμα τηλεφώνου ενός εκ των κρατουμένων για την υπόθεση, που οδηγούσε σε επικοινωνία με το κελί βαρυποινίτη, με τις Αρχές να εκδίδουν εντάλματα έρευνας και τα ξημερώματα διενεργούν έρευνες σε κελιά.

Αποτέλεσμα ήταν να βρουν ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα στο ένα το κελλί, αυτό του βαρυποινίτη και σε άλλο κοινόχρηστο χώρο άλλο ένα κινητό.

Εγινε λοιπόν η παραλαβή τεκμηρίων τα οποία θα είναι πολύ υποβοηθητικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αρα μπορεί κάποιος εύλογα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση, μέσω του σήματος κινητού ενός εκ των συλληφθέντων με το κελί ενός βαρυποινίτη, η στυγερή δολοφονία ίσως να σχεδιάστηκε και οργανώθηκε μέσα από τις Κεντρικές φυλακές, κάτι που δεν πρέπει ασφαλώς να προκαλεί και έκπληξη.

Όλα, δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η αστυνομία παρά την συνεργασία όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος με τις κεντρικές φυλακές, δεν έχει δικαιοδοσία εντός αυτών και το θέμα αν θα έπρεπε να συλληφθει ο βαρυποινίτης, στο κελλί του οποίου βρέθηκε το κινητό και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου ή να απομονωθεί, είναι κάτι που χειρίζεται με εσωτερικό κανονισμό η διεύθυνση των φυλακών.

Ο λόγος που φαίνεται να οδήγησε στην εντολή εκτέλεσης του Καλογερόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη στην Σκαρίνου, όπου ο ιδιοκτήτης και κατηγορούμενος της υπόθεσης τοποθετεί το εαυτό του, δύο εβδομάδες περίπου πριν το φόνο Καλογερόπουλου φαίνεται να υπήρξε συνάντηση του Kαλογερόπουλου και του άλλου θύματος στυγερής δολοφονίας 37 ώρες αργότερα του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Οι δύο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, ήρθαν όμως σε ρήξη με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της έπαυλης, αλλά κι άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο επίσης εκπροσωπούσε ξένο μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος φαίνεται να απαιτούσε επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού. Το τέταρτο πρόσωπο δεν έχει μιλήσει ακόμα.

Βομβιστική επίθεση με φόντο την υπόθεση Μαυρομιχάλη

Αυτό που ανησυχεί επίσης, είναι και το γεγονός ότι η βομβιστική επίθεση στις 2.30 τα ξημερώματα, σε κατάστημα ειδών ένδυσης που σήκωσε στο πόδι την Εγκωμη, φαίνεται να συνδέεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με τον δεύτερο φόνο αυτόν του Αλεξη Μαυρομιχάλη.

Φαίνεται πως ήταν ένα μήνυμα με αποδέκτη όχι τον 72 ετών ιδιοκτήτη, αλλά συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο επίσης φέρεται να έχει κάποια σχέση με τον δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Οι Αρχές ψάχνουν στα κλειστά κυκλώματα και αναζητούν μαρτυρίες ενώ παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Αναμένουν επίσης τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για  κατάθεση.