Παραπολιτικά

Ανταρτοπόλεμος... στον Συναγερμό

Δύσκολες ώρες περνά η... καπετάνισσα Αννίτα, καθώς στο σκάφος του «Συναγερμού» σημειώνονται αλλεπάλληλες ανταρσίες από μέλη του πληρώματος, που φιλοδοξούν να αναδειχθούν Δήμαρχοι, χωρίς να έχουν την επίσημη στήριξη του κόμματος.

Το τελευταίο κρούσμα ανταρσίας προήλθε από τον τέως Υπουργό Άμυνας και τέως Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος βιάστηκε να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Λευκωσίας (που θα περιλαμβάνει και τους νυν Δήμους Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς). Αυτοδιαφημίστηκε, μάλιστα, ως ο καταλληλότερος γι’ αυτήν τη θέση, με μιαν ανακοίνωση του τύπου «είμαι δαμαί τζιαι δέτε με τζι αν έχω αΐπιν πέτε»! Μεταξύ άλλων υποδεικνύει και την εμπειρία του στη διακυβέρνηση της χώρας ως Υπουργός Άμυνας. Τώρα, πώς συνδέεται η εμπειρία στο Υπουργείο Άμυνας με τη δημαρχία, δεν το πολυκατάλαβα. Ίσως εννοεί ότι θα οργανώνει... καταδρομικές επιχειρήσεις για να περιμαζεύει αυτούς που ρυπαίνουν την πρωτεύουσα, ότι θα επιβάλει στρατιωτική πειθαρχία στους υπαλλήλους του νέου Δήμου και ότι θα οργανώσει και τμήμα... αεροπορίας με drones που θα βοηθούν στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας.

Το πρόβλημα για τον κ. Πετρίδη είναι ότι οι δημοσκοπήσεις που έγιναν φέρουν ως πλέον δημοφιλή υποψήφιο για το αξίωμα του Δημάρχου Λευκωσίας τον διάδοχό του στη δημαρχία Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου. Συνεπώς ο πρώην Υπουργός Άμυνας έχει δύο επιλογές. Ή θα επιμείνει στην απόφασή του να κατεβεί ως «αντάρτης», ερχόμενος σε απευθείας σύγκρουση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ή θα συμμορφωθεί με την απόφασή της και θα υπηρετήσει ως... απλός στρατιώτης του κόμματος.

Και στο Παραλίμνι φαίνεται ότι γίνεται σφαγή μεταξύ των μνηστήρων στους κόλπους του ΔΗΣΥ, κάτι που προκαλεί πρόσθετο πονοκέφαλο στην καπετάνισσα και... ναυτία από το κούνημα του καραβιού.

Ανταρσία μαγειρεύεται και στον Δήμο Λεμεσού, με τον νυν Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, να δημοσιοποιεί πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει τον θώκο. Ο κ. Νικολαΐδης δεν είναι μέλος του πληρώματος του συναγερμικού καραβιού, αλλά έχει συμπάθειες σε μέλη του πληρώματος, που θα αναλάβουν εκ μέρους του την ανταρσία.

Η καπετάνισσα Αννίτα, πάντως, διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι δεν θα ανεχθεί ανταρσίες. Πολύ περισσότερο που δεν έχει κλείσει ακόμα η τρύπα που άνοιξε στο καράβι η ανταρσία... του Νίκου Χριστοδουλίδη!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ