Παραπολιτικά

Οι κουρεμένοι... ξανάρχονται!

Και ξαφνικά οι κουρεμένοι της Λαϊκής αναθάρρησαν, ελπίζοντας ότι ίσως ήρθε η ώρα να πάρουνε... τις τρίχες τους πίσω! Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με την οποία δικαιώθηκε Ρώσος καταθέτης και του επιδικάστηκε αποζημίωση 780.000 ευρώ, έδωσε νέες διαστάσεις στο θέμα του κουρέματος του 2013. Διότι εάν το Εφετείο απορρίψει τελικά την έφεση της Νομικής Υπηρεσίας κατά της πρωτόδικης απόφασης, τότε θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση, στην οποία η Κυβέρνηση θα... τραβά τα μαλλιά της από απελπισία, καθώς ίσως χρειαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις και σε άλλους κουρεμένους.

Γι’ αυτό και μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, σηκώθηκαν... οι τρίχες της κεφαλής του Προέδρου Χριστοδουλίδη, μαζί με εκείνες της γενειάδας του, αφού είδε τους δυνητικούς κινδύνους που δημιουργούνται για την οικονομία μας, η οποία θα κρέμεται κυριολεκτικά... από μία τρίχα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, δεν διαθέτει πολλές τρίχες για να εγερθούν, αλλά αγωνιά κι αυτός τα μάλα για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να υποστούν τα ταμεία του κράτους τεράστιο... κούρεμα για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που δικαιώνει κουρεμένο καταθέτη, αλλά και η πρώτη που καταπιάνεται με τα γεγονότα τα οποία προηγήθηκαν του κουρέματος καταθέσεων και συνδέει τις τότε παραλείψεις και την αμέλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας, με τη ζημιά στον καταθέτη.

Συνεπώς, εάν δικαιωθεί και στο Εφετείο ο κουρεμένος, η Κυπριακή Δημοκρατία (δηλαδή όλοι εμείς, οι... ακούρευτοι) θα πρέπει να πληρώσει τώρα τις αμαρτίες των τότε κυβερνώντων. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας μάς πήρε τότε στο κουρείο, μας έβαλε να κάτσουμε στην καρέκλα, μας έδεσε την πετσέτα στο λαιμό, έδωσε και το ψαλίδι στον Ευρωπαίο παρπέρη και του είπε: «Εγώ φεύκω, κάμε ό,τι κόψει η κκελλέ του Αναστασιάδη». Ο Αναστασιάδης ήρθε με τη δέσμευση ότι δεν θα επέτρεπε με τίποτε να μας κουρέψουν το φουντωτό πλούσιο μαλλί μας και τελικά είπε στον παρπέρη «κούρεψέ τον όσο νομίζεις, σε όποιο fashion προτιμάς»! Κι εκείνος μάς κούρεψε στο fashion «πρώτο νούμερο» που είχε εγκρίνει... η Βουλή!

Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να πληρώσουμε... τα μαλλιά της κεφαλής μας, για να καταβάλουμε τις αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ