Τράπεζες

Υπό διερεύνηση 16 υποθέσεις για την κατάρρευση του Συνεργατισμού (Βίντεο)

Δεκαέξι ποινικές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία, αναφορικά με την κατάρρευση του Συνεργατισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Οι υποθέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων παράνομες διαγραφές δανείων και χορήγηση δανείων εκατομμυρίων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία από τις 16 έχει σταλεί στην Νομική Υπηρεσία και τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλούν ακόμη δύο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δύναται είτε να δώσει οδηγίες για περαιτέρω έρευνες, εφ' όσον κριθεί απαραίτητο, είτε να δώσει οδηγίες για άσκηση ή όχι ποινικών διώξεων.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις, βρίσκονται στο τελικό στάδιο διερεύνησης.

Υπό διερεύνηση

  • Τρεις υποθέσεις διερευνώνται από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.
  • Πέντε υποθέσεις διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας
  • Δύο υποθέσεις διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού
  • Δύο υποθέσεις διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου
  • Τέσσερεις υποθέσεις διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου

Η υπόθεση που βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία αφορά την αγορά υπηρεσιών από εξωτερικούς συνεργάτες για την περίοδο 2013-2018, ύψους 37 εκ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι έρευνες διεξάγονται με βάση την έκθεση της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Υπενθυμίζεται ότι στις τέσσερεις υποθέσεις που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Μάλιστα, για την υπόθεση της ΣΠΕ Στροβόλου έχει ασκηθεί έφεση από τη Νομική Υπηρεσία κατά της αθωωτικής απόφασης.

Δείτε το ρεπορτάζ: