Ελλάδα

Το προφίλ του 23χρονου «δράκου των Εξαρχείων» - Συγκλονιστικές περιγραφές των θυμάτων (Βίντεο)

Παγωμένα μπλε μάτια, κοντά ξανθά μαλλιά, μέτριο ανάστημα και μόλις 23 ετών. Είναι ο «Δράκος των Εξαρχείων» του οποίου τα χτυπήματα αποκαλύπτονται μέσα από βίντεο ντοκουμέντο.

Έξι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού βαραίνουν τον «Δράκο των Εξαρχείων» με τις αρχές να εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου, μέσα σε 4 μέρες δηλαδή, ο 23χρονος δράστης φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει 4 φορές, τη μία μάλιστα σε βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού.

Ο άντρας αυτός με ξεκάθαρη ροπή σε σεξουαλικά εγκλήματα κυκλοφορούσε ελεύθερος πάρα το γεγονός πως είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για απόπειρα βιασμού.

Ο Βασίλης Χρονόπουλος, ποινικολόγος σημείωσε: «Θα πρέπει οι ποινές να είναι μεγαλύτερες καθαρά για λόγους προστασίας του συνόλου από έναν δράστη ο οποίος δείχνει αμετανόητος η προγενέστερη εμπλοκή του».

Ήταν Αύγουστος του ’22, όταν ο νεαρός Σύρος με τα ξανθά μαλλιά και τα παγωμένα μπλε μάτια επιτέθηκε στο πρώτο του θύμα. Μια 76χρονη Ουκρανή που έφευγε από την παραλία στον Άλιμο και περίμενε σε μια στάση το λεωφορείο.

«Στις 10 Αυγούστου του 2022, ο δράστης πλησίασε 75χρονη Ουκρανή επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Αφού την έριξε στο έδαφος, χίμηξε πάνω της, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και επιχείρησε να τη βιάσει».

Ο δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει μέρα μεσημέρι έγινε αντιληπτός από τους περίοικους οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο Σύρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές των Γρεβενών.

Στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας

Αν και ο 22χρονος τότε δράστης προφυλακίστηκε, δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος στους 12 μήνες, όταν και συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Τον Αύγουστο του ’23 λοιπόν αποφυλακίζεται με μοναδικό περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές στο Α.Τ.

Αποτέλεσμα; Τρεισήμισι μήνες αφότου βγήκε από τη φυλακή επιδόθηκε σε ένα αρρωστημένο σεξουαλικό κρεσέντο με διαδοχικές απόπειρες σε μια 52χρονη, μια 13χρονη, μια 29χρονη και μια 27χρονη γυναίκα.

«Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών για κάθε βιασμό επειδή εδώ έχουμε απόπειρα είναι μειωμένη ποινή άρα από 2 έτη έως 8 ετών για κάθε πράξη», υπογράμμισε ο Βασίλης Χρονόπουλος, ποινικολόγος.

Είναι να απορεί κανείς γιατί ο άντρας αυτός με καταγωγή από τη Συρία δεν απελάθηκε ή δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Αθήνας με κίνδυνο να προβεί ξανά στις ίδιες ειδεχθείς πράξεις.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο «δράκος» των Εξαρχείων

Ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας εξήγησε: «Επειδή πια οι βιασμοί στην συντριπτική πλειοψηφία τιμωρούνται μέχρι και ισόβια κάθειρξη ίσως εδώ υπήρξε μία παρανόηση ότι εδώ ισχύει το 18μηνο, ενώ τελικά ισχύει το 12μηνο.

»Το πιο πιθανό όμως είναι η ανάκριση να κράτησε αρκετά, ίσως γιατί ζητήθηκαν εργαστηριακά ευρήματα να άργησαν οι απαντήσεις, και τελικά μπροστά στον κίνδυνο να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, οι δικαστές επέβαλλαν κάποιον όρο».

Εξάρχεια: Συγκλονιστικές περιγραφές θυμάτων – «Του φώναζα ότι…»

Μία 26χρονη μίλησε στο LIVE NEWS και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε από την παρολίγον επίθεση που θα δεχόταν από τον «δράκο» των Εξαρχείων.

«Με ακολούθησε από το αμάξι. Μιλάγαμε στα αγγλικά. Του φώναζα ότι θα πάρω την Aστυνομία. Τότε, βγήκε ένας κύριος από το μπαλκόνι και του είπε ‘τι κάνεις εδώ;’. Εγώ του είπα ότι αυτός ο άνθρωπος με ακολουθεί. Του λέει ‘φύγε’. Αυτός δεν έφευγε και του λέει ο άνδρας ‘φύγε μη κατέβω κάτω και γίνει χαμός’ και τότε ο άλλος ενοχλημένος έφυγε. Εμένα, δε μου έκανε κάποια επίθεση, αλλά με ακολουθούσε. Όποτε στεκόμουν, στεκόταν κι αυτός. Όποτε έστριβα, έστριβε κι αυτός».

Και συνέχισε η 26χρονη περιγράφοντας: «Με πλησίασε. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος που πήγε και τον έδιωξε. Πριν μία εβδομάδα ήταν μεσάνυχτα και κράταγε μια μπύρα στο χέρι. Πήγα στην αστυνομία και τον ταυτοποίησα χθες.

Καταλήγοντας τόνισε: «Στις κοπέλες να πω να είναι γενικά με λίγο τσαμπουκά γιατί οι περισσότεροι είναι θρασύδειλοι. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτές ό,τι και να κάνουν. Εγώ ήμουν ενοχλημένη κιόλας, ήταν μικρόσωμος. Αν ήταν πιο μεγάλος σίγουρα θα ήμουν πιο φοβισμένη αλλά, όχι δεν έδειξα σε καμιά περίπτωση φοβισμένη».

Οι καταγγελίες και άλλης μίας γυναίκας εξετάζονται από τις Αρχές.

Πηγή: Mega