Έγκλημα

Ιδού το κατηγορητήριο του φόνου Καλογερόπουλου - “Δείχνει” δράστες, όπλα και συνωμοσία (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού -το οποίο θα συνεδριάσει στις 23/1/24- παραπέμφθηκαν οι τέσσερεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου.

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού -το οποίο θα συνεδριάσει στις 23/1/24- παραπέμφθηκαν οι τέσσερεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου.

Πρόκειται για 41χρονο, 44χρονο, 22χρονο και 21χρονο, οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στο χώρο του δικαστηρίου βρέθηκαν και πάλι συγγενείς και φίλοι του Θανάση Καλογερόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η «Σημερινή» οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον σωρείας κατηγοριών με την 1η εξ’αυτών να αφορά τη συνωμοσία για το φόνο του 54χρονου Θανάση Καλογερόπουλου. Στη συνέχεια κατηγορούνται για Φόνο εκ προμελέτης ενώ στις λεπτομέρειες των αδικημάτων γίνεται ρητή αναφορά στην παράνομη κατοχή και μεταφορά των δύο -φερόμενων- φονικών όπλων. Πρόκειται για πυροβόλο κατηγορίας Α’ (Καλάσνικοφ) αλλά και όπλο κατηγορίας Β6 -δηλώνεται ως άγνωστης κατασκευής- διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Ιδιαίτερα σημαντική και η κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος -εννοώντας τη δολοφονία- αφού ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν πώς γίνεται λόγος για τον 3ο κατηγορούμενο (22χρονος) και το γεγονός πώς την 30η Οκτωβρίου και ενώ γνώριζε ότι ο 4ος κατηγορούμενος (21χρονος) ήταν ένοχος για το φόνο εκ προμελέτης, προσπάθησε να τον βοηθήσει να διαφύγει. Μεταξύ άλλων -όπως είναι λογικό- το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις κατηγορίες για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών, καθώς και την κλοπή -και εν συνεχεία τον εμπρησμό- του οχήματος.

Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για να αγορεύσει, σε σχέση με την κράτηση τους μέχρι την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, δεν έχει παραλάβει συγκεκριμένο μαρτυρικό υλικό.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορούμενων έκαναν λόγο για αδιαφορία στο να παρασχεθεί στους ίδιους ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δέχονται προπηλακισμούς κατά την προσέλευση τους στο δικαστήριο.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, το δικαστήριο ανέβαλε την διαδικασία αγορεύσεων για το θέμα κράτησης τους για την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου (11:00), ενώ μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.