Πολιτισμός

«Κουβέντα με την Νικολέττα» Podcast live σε μορφή παράστασης

Συντελεστές: Νικολέττα Χριστοφόρου και την Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη, Καλλιτεχνική επιμέλεια, σκηνοθεσία: Μαρία Χριστοφόρου
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, 1800 μ.μ., The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well-being Centre, Ορφέως 2, 2413 Μακεδονίτισσα, Λευκωσία. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα, Τηλέφωνο κρατήσεων: 99 358663, Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί, Απαραίτητη προ-πώληση εισιτηρίων, tickets are not refundable
Υποστηρικτής: MAKKAS FINE WINES

Η παράσταση πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις σε μια άκρως ανατρεπτική και κωμική διάσταση.  Το LIVE PODCAST με θεατές σε μορφή παράστασης, είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που πρώτη  φορά γίνεται στην Κύπρο. Με χιούμορ άμεσο και αιχμηρό η Νικολέττα και η Έλενα  υποδύονται  ρόλους όπως κοπέλες της διπλανής πόρτας  με τα καθημερινά τους προβλήματα την αγωνία για εξεύρεσή συντρόφου, για την απιστία, τις πλατφόρμες γνωριμιών την καταφυγή σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες …

Μιλάμε για το ανύπαρκτο φλερτ και τον έρωτα που έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στις πλατφόρμες  κοινωνικής δικτύωσης  και στο κυνήγι της επιβίωσης των χρημάτων και της επιτυχίας. Βλέπουμε την κωμική διάσταση και γελάμε με την τοξικότητα και τα στερεότυπα που ανακυκλώνονται ακόμα εν έτη 2023. Γελάμε και απομυθοποιούμε  με απολαυστικούς κωμικούς διαλόγους με μια φρέσκια ματιά συνδυάζουμε χιούμορ και κοινωνική κριτική και μαζί βιώνουμε την μεταμορφωτική δύναμη του θεάτρου επανεξετάζοντας την αντίληψη μας για τον κόσμο. 

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ» PODCAST LIVE σε μορφή παράστασης

Πως προέκυψε η ιδέα για Live Podcast παράσταση;

Για να είμαι ειλικρινής την ιδέα την έριξε στο τραπέζι η Έλενα μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν τα podcast που κάναμε μαζί. Το τελευταίο μας podcast μας βγήκε πολύ κωμικό. Εδώ και καιρό μαζί με την Έλενα προσπαθούμε μέσα από τις συζητήσεις μας να αναδείξουμε κάποια κοινωνικά θέματα που ενώ δεν θα έπρεπε ανακυκλώνονται δυστυχώς και υπάρχουν εν έτη 2023.  Αυτοσχεδιάζουμε και γελάμε πάρα πολύ… Αφού περνάμε τόσο ωραία σκεφτήκαμε να έχουμε και ζωντανό κοινό που μαζί με το ζωντανό μας χιούμορ θα έχει μια μαγεία που μόνο το θέατρο μπορεί να προσφέρει. Μπορεί τα θέματα που πραγματευόμαστε να είναι σοβαρά αλλά εμείς τα ξορκίζουμε με το μαγικό φίλτρο του χιούμορ και της φωτεινής πλευράς που αναδύεται στο τέλος.

WhatsApp Image 2023-11-28 at 11.51.28.jpeg

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη;

Με την Έλενα γνωριστήκαμε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε ανύποπτο χρόνο και αμέσως φάνηκε η χημεία μας . Ήταν φιλία με την πρώτη ματιά …Όταν αποφάσισα να κάνω την επιθυμία μου για δικό μου κανάλι με podcast πραγματικότητα με στήριξε πάρα πολύ και ήταν φυσικά και η πρώτη μου καλεσμένη.  Αυτό ήτανε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και το χιούμορ μας και αρχίσαμε να διακωμωδούμε ότι μας πονά. Η Έλενα έχει ένα πηγαίο ταλέντο και αμεσότητα, αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί εικόνες σε αυτόν που την ακούει. Αυτό εμένα μου δίνει έμπνευση να δημιουργήσω και αυτό που έχουμε φτιάξει μαζί την Έλενα είναι κάτι που μας αρέσει πολύ και το κάνουμε με πάθος και αγάπη.

Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις;

Χρησιμοποιούμε το χιούμορ για να αγγίξουμε θέματα ταμπού όπως οι ανθρώπινες σχέσεις η θέση της γυναίκας και η πίεση που ασκείται από την κοινωνία στις κοπέλες να αυτοπραγματωθούν μέσα από τον γάμο και την απόκτηση παιδιών ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που δεν τις εκφράζει. Επίσης η δυσκολία εξεύρεσης συντρόφου και δυσκολία να κρατηθεί ένας υγιής  γάμος στις μέρες μας.  Στην παράσταση μιλάμε επίσης για το θέμα της απιστίας και για τις διάφορες πλατφόρμες γνωριμιών που ανθίζουν από ότι φαίνεται. Η παράσταση μας βέβαια κρύβει και εκπλήξεις ….όπως ένα παραδοσιακό γραφείο συνοικεσίων βγαλμένο από χρονοντούλαπο αλλά στο σήμερα ….και επίσης διάφοροι ανορθόδοξοι τρόποι για να βρει κάποιος το άλλο του μισό. Η συνέχεια επί σκηνής ..! Το μήνυμα ξεκάθαρο η αυθεντικότητα και η αδιαφορία για το τι λένε οι άλλοι για σένα, η προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών ανιδιοτελών σχέσεων και το να ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι είναι το μυστικό για την ευτυχία.

Σε τι ξεχωρίζει αυτή η παράσταση;

Πρώτα από όλα σαν ιδέα το Podcast Live, Improvisation, η καλή χημεία, και το πολύ ωραίο κρασί που θα προσφέρουμε η μαγική και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μικρός καλλιτεχνικός χώρος. Η παράσταση επίσης ξεχωρίζει γιατί είναι ένα project πρωτοποριακό. Podcast σε δομημένη μορφή παράστασης πρώτη φορά γίνεται! Για αυτό όσοι θα έχουν την τύχη να έρθουν να μας δουν θα γίνουν μέρος ενός εντελώς καινούργιου εγχειρήματος ενός εντελώς καινούργιού είδους κωμωδίας.  

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Η παράσταση πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις σε μια άκρως ανατρεπτική και κωμική διάσταση.  Το LIVE PODCAST με θεατές σε μορφή παράστασης, είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που πρώτη  φορά γίνεται στην Κύπρο. Με χιούμορ άμεσο και αιχμηρό η Νικολέττα και η Έλενα  υποδύονται  ρόλους όπως κοπέλες της διπλανής πόρτας  με τα καθημερινά τους προβλήματα την αγωνία για εξεύρεσή συντρόφου, για την απιστία, τις πλατφόρμες γνωριμιών την καταφυγή σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες … Μιλάμε για το ανύπαρκτο φλερτ και τον έρωτα που έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στις πλατφόρμες  κοινωνικής δικτύωσης  και στο κυνήγι της επιβίωσης των χρημάτων και της επιτυχίας. Βλέπουμε την κωμική διάσταση και γελάμε με την τοξικότητα και τα στερεότυπα που ανακυκλώνονται ακόμα εν έτη 2023. Γελάμε και απομυθοποιούμε  με απολαυστικούς κωμικούς διαλόγους με μια φρέσκια ματιά συνδυάζουμε χιούμορ και κοινωνική κριτική και μαζί βιώνουμε την μεταμορφωτική δύναμη του θεάτρου επανεξετάζοντας την αντίληψη μας για τον κόσμο. 

Πληροφορίες

Συντελεστές: Νικολέττα Χριστοφόρου και την Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη, Καλλιτεχνική επιμέλεια, σκηνοθεσία: Μαρία Χριστοφόρου | Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, 1800 μ.μ., The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well-being Centre, Ορφέως 2, 2413 Μακεδονίτισσα, Λευκωσία. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα, Τηλέφωνο κρατήσεων: 99 358663, Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί, Απαραίτητη προ-πώληση εισιτηρίων, tickets are not refundable

Υποστηρικτής: MAKKAS FINE WINES