Παιδεία

Καταγγελία: Καθηγητής δέχθηκε επίθεση από πατέρα μαθήτριας - «Ήμουν όμηρος στο σχολείο»

«Κάλεσα την Αστυνομία αλλά δεν επενέβη»

Επώνυμη καταγγελία υπέβαλε στη «Σ» ο Καθηγητής Οικονομικών – Λογιστικής στο Λύκειο Πολεμιδιών, Σίμος Πιλλακούρης.

Όπως εξηγεί, χθες το μεσημέρι γύρω στις 12, δέχθηκε επίθεση από τον πατέρα μιας μαθήτριάς του στην Α’ Λυκείου για τον βαθμό που της έβαλε στο διαγώνισμα. «Ήμουν όμηρος του πατέρα της για 33 λεπτά. Βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, φώναζε και στριφογύριζε γύρω από τον ευατό του. Απειλούσε θεούς και δαίμονες για να αλλάξουμε τον βαθμό. Η Διευθύντρια επέμενε να αλλάξουμε τον βαθμό και να καλέσουμε τον πατέρα για να του τα πούμε».

«Φοβήθηκα ότι αφού δεν έρχεται η αστυνομία κάτι δεν πάει καλά»

Ο κ. Πιλλακούρης αναφέρει ότι κάλεσε την Αστυνομία, είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό αλλά δεν έστειλαν. «Κάλεσα την Αστυνομία αλλά δεν ήρθαν. Όταν πήγα να φύγω με το αυτοκίνητο, έστησε καραούλι στην είσοδο του σχολείου και αναγκάστηκα να φρενάρω για να μην τον χτυπήσω. Όταν κατάφερα να ξεφύγω πήγα στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών για να κάνω καταγγελία και μου είπαν ότι είναι καλύτερα να μην βρίσκομαι εκεί όταν θα έρθει ο πατέρας της μαθήτριας μου, έτσι έφυγα. Πήγα σήμερα αλλά δεν με άφησαν να δώσω κατάθεση», δηλώνει.

Όπως τονίζει, «δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, είναι ενήμεροι όλοι και το υπουργείο». Ο κ. Πιλλακούρης μέσα από τη δημοσίευση του περιστατικού καταγγέλλει τη Διευθύντρια του σχολείου, η οποία -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- του την «είχε στημένη για να με βάλει σε σύγκρουση με γονέα, τον γονέα της μαθήτριας, οποίος τον «απείλησε και κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα, καθώς και την Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ήρθε καθόλου στο σχολείο και δεν με άφησαν να δώσω κατάθεση. Η Διευθύντρια επιδιώκει να με φέρει σε σύγκρουση με τους γονείς κυριολεκτικά για να σκοτωθούμε. Ήταν όλα μια σκευωρία», καταλήγει.