Τουρισμός

Ξανά σε διεθνή τουριστική έκθεση το ψευδοκράτος - Με δικό του περίπτερο ως «Βόρεια Κύπρος» στην WTM του Λονδίνου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Για μια ακόμη φορά το ψευδοκράτος δίνει το παρόν του σε μια μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση με δικό του περίπτερο. Συγκεκριμένα, το περίπτερο βρίσκεται στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου, την γνωστή World Travel Market (WTM), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως.

Με δικό του περίπτερο ως «Βόρεια Κύπρος» στην WTM του Λονδίνου

Για μια ακόμη φορά το ψευδοκράτος δίνει το παρόν του σε μια μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση με δικό του περίπτερο. Συγκεκριμένα, το περίπτερο βρίσκεται στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου, την γνωστή World Travel Market (WTM), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Ισαάκ Καρυπίδη στο Σίγμα το ψευδοκράτος δίνει το παρόν του, με το περίπτερο να αναγράφει πάνω «Βόρεια Κύπρος». Παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας του Υφυπουργείου Τουρισμού και παλαιότερα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί η παρουσία του ψευδοκράτους. Όπως αναφέρθηκε, η απάντηση που δίνεται από τους διοργανωτές της έκθεσης είναι ότι πρόκειται για μια εμπορική έκθεση, η οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου και η οποία δεν ασχολείται με την πολιτική.

periptero_0.jpeg

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Ισαάκ Καρυπίδη, η έκθεση διοργανώνεται από ιδιώτες και επομένως όποιος πληρώσει μπορεί να έχει δικό του περίπτερο. Είτε αφορά κράτος είτε κάποιο άλλο οργανισμό. Η έκθεση, σημειώνεται,, δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά σε επαγγελματίες του κλάδου.

Φέτος η έκθεση φιλοξενεί 184 χώρες και περίπου 5.000 περίπτερα.

--

Ψευδοκράτος: «Άνοιξε η όρεξη» για τουριστικό μάρκετινγκ στο Ην. Βασίλειο

«Νέες διαφημιστικές ταινίες και νέες μεθόδους μάρκετινγκ» προανήγγειλε από το "World Travel Market" ο Φικρί Ατάογλου

Μετά την είδηση(link is external) ότι το ψευδοκράτος έδωσε το παρόν του σε ακόμη μία μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση με δικό του περίπτερο, έρχονται νέες πληροφορίες που θέλουν τις προωθητικές εκστρατείες να εντείνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το ψευδοκράτος συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου, τη γνωστή World Travel Market (WTM), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως.

ataoglou.png

Όπως μεταδίδεται στον τουρκοκυπριακό τύπο -και τα οποία δημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών- ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και «υπουργός» τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος, Φικρί Ατάογλου δήλωσε ότι το κατοχικό καθεστώς κάνει επιπλέον προωθητικές ενέργειες για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Kibris Postasi(link is external), το λεγόμενο υπουργείο τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος ξεκίνησε τις δράσεις προβολής, συμμετέχοντας στην τουριστική έκθεση "World Travel Market" που πραγματοποιείται στο Λονδίνο μεταξύ 6-8 Νοεμβρίου 2023, ενώ προανήγγειλε περισσότερες προωθητικές ενέργειες.

Ο Ατάογλου επισκέφθηκε την έκθεση και ήρθε σε επαφή με τοπικούς και ξένους τουριστικούς παράγοντες, συνοδευόμενος από τη λεγόμενη αντιπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τσιμέν Κεσκίν και τη λεγόμενη διευθύντρια του «τμήματος τουριστικής προβολής και μάρκετινγκ, Μινέ Εμίρογλου.

Ειδικές συναντήσεις με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν

Στα πλαίσια της παρουσίας του στην έκθεση, ο Ατάογλου συναντήθηκε με τον Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και τον Οσμάν Κοράι Ερτάς, Πρέσβη της Τουρκίας στο Λονδίνο, καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν Kanan Gasimov.

ataoglou_central.jpeg

Αναφερόμενος στις καλές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, ο Ατάογλου δήλωσε ότι σύντομα θα υπογράψουν «καλές δραστηριότητες» συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν.

«Αναμένουμε ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και το 2024»

Ο Ατάογλου είπε ότι η τουριστική έκθεση "World Travel Market" έχει μεγάλη σημασία και πρόσθεσε ότι φέτος αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανέφερε ότι μετά τη μετάδοση των διαφημιστικών ταινιών που έγιναν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στις βρετανικές τηλεοράσεις και ιστοσελίδες, φέτος έγιναν διαφορετικές προωθητικές ενέργειες.

ataoglou_3.jpeg

Ο Ατάογλου υποστήριξε ακόμα ότι θα χρησιμοποιήσουν επίσης νέες διαφημιστικές ταινίες και νέες μεθόδους μάρκετινγκ σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» που υπεγράφη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Υπενθυμίζοντας ότι και η αεροπορική εταιρεία SunExpress ξεκίνησε πτήσεις προς τα κατεχόμενα, ο Ατάογλου υποστήριξε ότι διαπραγματεύονται και με νέες αεροπορικές εταιρείες και ότι μπορεί να υπάρξουν νέες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Ανέφερε, τέλος, ότι αναμένουν περισσότερους τουρίστες από την Τουρκία και την Ευρώπη το 2024 λόγω αυτών των εντατικών προσπαθειών.