Παιδεία

Φάκελος "Βία στα σχολεία" - Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος μαθητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους τρόπους αντιμετώπισης της βίας στα σχολεία μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Για τους τρόπους αντιμετώπισης της βίας στα σχολεία μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Αρχικά ανέφερε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος ή τα προσωπικά στοιχεία του κάθε μαθητή θα πρέπει να υπάρχουν από την ώρα που μπαίνουν στο σύστημα, ώστε σε αυτά να έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες με διαβαθμισμένη πρόσβαση και να τηρούνται πλήρως όλοι οι κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

«Αυτό δεν γίνεται μόνο στο πλαίσιο της βίας και της παραβατικότητας αλλά ευρύτερα θα έχουμε αυτή τη δράση για έγκαιρη παρέμβαση. Το κάθε παιδί κουβαλά μαζί του μια ιστορία την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Αν αυτή η ιστορία δεν είναι προσβάσιμη μέχρι τα 16 του τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι», τόνισε.

Η Υπουργός σημείωσε ότι αν ένα παιδί δεν έχει κανένα στο σπίτι για να μιλήσει, αν για παράδειγμα ο πατέρας είναι στη φυλακή και η μητέρα στα ναρκωτικά, γιατί τέτοια παραδείγματα υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, το σχολείο δεν θα περιοριστεί μόνο στις ποινές αλλά από πολύ έγκαιρα να προλάβει τις βίαιες συμπεριφορές.

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά αυτά θα πρέπει να αναγράφονται από πολύ νωρίς στο σύστημα ώστε μέχρι το γυμνάσιο-λύκειο να ασχολούνται μόνο με την ακαδημαϊκή τους πορεία», πρόσθεσε.