Παραπολιτικά

Βρε, τι μας θύμισαν!

Προφανώς πρόκειται για σύμπτωση, αλλά το ΑΚΕΛ κατάφερε, τις τελευταίες ημέρες, να μας υπενθυμίσει τις δύο μεγαλύτερες και τρομακτικότερες αποτυχίες της πενταετούς διακυβέρνησής του.

Υπενθύμιση πρώτη: Το κόμμα της Αριστεράς οργάνωσε Φόρουμ για την οικονομία, κατά το οποίο παρουσίασε τις θέσεις του για το πώς βλέπει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Και καλά έκανε. Όμως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις οδυνηρές εμπειρίες από την οικονομική διαχείριση που έκανε τότε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και άνοιξε την πόρτα για να εισβάλει η Τρόικα με το μνημόνιό της.

Τις συνέπειες εκείνης της καταστροφικής διαχείρισης τις πληρώνουμε ακόμη. Και τις πληρώνει (πολιτικά) και το ίδιο το ΑΚΕΛ, αφού στις τρεις τελευταίες προεδρικές αναμετρήσεις είδε τους υποψηφίους που υποστήριξε να αποτυγχάνουν. Εν πολλοίς και λόγω του ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το ΑΚΕΛ να αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση (και την οικονομική διαχείριση) του τόπου.

Υπενθύμιση δεύτερη: Φρόντισαν να ξαναφέρουν μπροστά μας την τραγωδία του Μαρί, δώδεκα χρόνια μετά. Αυτό έγινε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, όπου, με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, συζητήθηκε η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία καταδικάστηκε η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, κατά την περίοδο που εξέτιε την ποινή φυλάκισής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο μακαρίτης ο Παπακώστας ήταν ο μόνος που πλήρωσε για την τραγωδία του Μαρί. Κανένας άλλος υπεύθυνος για τον οικτρό θάνατο 13 ανθρώπων και την ανατίναξη του βασικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της χώρας δεν τιμωρήθηκε, παρά τα ευρήματα της Επιτροπής Πολυβίου, που καταλόγισε στον τότε Πρόεδρο Χριστόφια σοβαρές προσωπικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι αυτός και οι βασικοί Υπουργοί του «επέδειξαν ολιγωρία, αναβλητικότητα, αδιαφορία και πλήρη αναποτελεσματικότητα στον χειρισμό ενός ιδιαίτερα σημαντικού θέματος». Όλοι αυτοί ήταν η «αφρόκρεμα» του ΑΚΕΛ. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να ζητά τώρα το κόμμα της Αριστεράς και τα ρέστα, εκμεταλλευόμενο το θέμα του Κώστα Παπακώστα, τον οποίο εγκατέλειψε, ουσιαστικά, μόνο του τότε, να πληρώσει τις αμαρτίες άλλων.

Ναι, μεν, το ΑΚΕΛ λανσάρει εσχάτως το σλόγκαν «Με το βλέμμα στο μέλλον», αλλά καλά κάνει να ρίχνει και κανένα βλέμμα στο παρελθόν και να θυμάται τις καταστροφές που έχει προκαλέσει...

ΜΠΟΞΕΡ