Υγεία

‘Enlightening the Future in Melanoma’

To Συμπόσιο Μελανώματος του ΠΑΣΥΚΑΦ αφιερωμένο στον Μάριο Αργυρίου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, διοργάνωσε με επιτυχία Συμπόσιο Μελανώματος με τίτλο ‘Enlightening the Future in Melanoma’, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στο Mediterranean Beach Hotel στη Λεμεσό.

Το Επιστημονικό Συμπόσιο είχε ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των ιατρών, νοσηλευτών και επιστημόνων υγείας που ασχολούνται ή εξειδικεύονται στην έρευνα και αντιμετώπιση του μελανώματος με απώτερο σκοπό την καλύτερη περίθαλψη των ατόμων με εμπειρία καρκίνου. Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου ήταν ο Καθηγητής Mandeep Sagoo, Χειρουργός Οφθαλμίατρος από το Moorfields Hospital στο Λονδίνο. Καταξιωμένοι επιστήμονες όπως ο Δρ Σίμος Μαλάς, ο Γιάννης Πάνταλος, ο Δρ Νεκτάριος Παυλίδης, η Δρ Γεωργία Κουλέρμου, η Δρ Ζωή Κορδάτου και ο Δρ Κωνσταντίνος Φερεντίνος παρουσίασαν τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη διάγνωση και θεραπευτικές προσεγγίσεις για το μελάνωμα.

1.12. ΠΑΣΥΚΑΦ 2.jpg

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του Μάριου Αργυρίου και ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική τελετή, τιμώντας τη ζωή και το έργο του. Στην τελετή απηύθυναν ομιλία εκ μέρους της οικογένειας, η μητέρα του κ. Σπυρούλα Αργυρίου και ο γλύπτης κ. Φίλιππος Γιαπάνης, ενώ χαιρέτησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ Άννα Αχιλλεούδη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού, Δρ Μάριος Καραϊσκάκης, ο πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ Ανδρέας Κοντός και η πρόεδρος της Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ Μαργαρίτα Μαυρογένη. Η καλλιτέχνης Svetlana Goncharenko έκλεισε την τελετή δημιουργώντας ζωντανά εντυπωσιακές εικόνες από άμμο.

1.12. ΠΑΣΥΚΑΦ 3.jpg

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τους χορηγούς της εκδήλωσης για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Diamond Sponsor: MSD, Gold Sponsors: Pierre Fabre, Avène, Gregoris Hadjigregoriou Ltd, Novartis, Υποστηρικτές: Orthomed, Roche. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και το ευρύ κοινό που συμμετείχαν στο Συμπόσιο του ΠΑΣΥΚΑΦ, αφιερωμένο στον Μάριο Αργυρίου.

1.12. ΠΑΣΥΚΑΦ 4.jpg