Έγκλημα

Ομαδικός βιασμός: Πρόθυμη να «αντιμετωπίσει» τους φερόμενους βιαστές η 20χρονη

Άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού 20χρονης στην Αγία Νάπα, με κατηγορούμενους πέντε Ισραηλινούς.

Άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού 20χρονης στην Αγία Νάπα, με κατηγορούμενους πέντε Ισραηλινούς.

Οι πέντε Ισραηλινοί κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 20χρονης από τη Βρετανία στις 3 Σεπτεμβρίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Στους κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες που αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, σεξουαλική παρενόχληση και απαγωγή.

«Η δίκη έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το θέμα», ανέφερε αστυνομικός στη Mirror.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ήταν ευδιάθετοι και χαιρετούσαν τους συγγενείς τους που βρίσκονταν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Και οι πέντε είναι από μια πόλη κοντά στην Άκρα, στο βορειοδυτικό Ισραήλ. Η Βρετανίδα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, αφού «μεταφέρθηκε με τη βία» από τον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου της στο δωμάτιό της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο οι πέντε απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες, με τον συνήγορο υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων να υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA και οι αναλύσεις του Κρατικού Χημείου, κατέδειξαν ότι η κοπέλα εντοπίστηκε θετική σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούν την περαιτέρω κράτηση των δύο κατηγορουμένων,

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βρετανίδας, Michael Pollak, είπε ότι η 20χρονη είναι αποφασισμένη να αποδοθεί δικαιοσύνη ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο. Είναι πρόθυμη να δώσει στοιχεία για να εξασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκίνησε η δίκη».