Πολιτισμός

Καλλιτεχνικό Διευθυντή αναζητεί ο Οργανισμός Αγία Νάπα 2030

Καλλιτεχνικό Διευθυντή αναζητά να προσλάβει ο Οργανισμός «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Αγία Νάπα 2030».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού ο καλλιτεχνικός Διευθυντής θα έχει στόχο να αναπτύξει, να ετοιμάσει τη στρατηγική και να καταθέσει μια ολοκληρωμένη αίτηση για να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2030, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τις συνέργειες του πολιτισμού με τον τουρισμό.

Το υποψήφιο άτομο, προστίθεται, «πρέπει να έχει ευρεία εμπειρία στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών, της διαχείρισης έργων και εκδηλώσεων αλλά και να διαθέτει το απαραίτητο δίκτυο διεθνούς δικτύωσης και εμπειρίας στο θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας».

Επίσης «θα αναλάβει όλα τα σχετικά για την ετοιμασία και κατάθεση μιας ολοκληρωμένης  πρότασης με βάση το όραμα του οργανισμού πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης - Αγία Νάπα 2030».

Ο υποψήφιος Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα πρέπει να «έχει βαθιά κατανόηση της προσέγγισης, της έννοιας και των στόχων της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τουλάχιστον 3 χρόνια αποδεδειγμένη εμπειρία εργασίας σε έργα διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας σε δημιουργικούς τομείς, σύμφωνα με μια συμμετοχική και διεπιστημονική προσέγγιση. Η εμπειρία σε καλλιτεχνικά ηγετικές επιτυχημένες προσφορές για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα θεωρηθεί πλεονέκτημα» σημειώνεται, μεταξύ άλλων.

Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και αφορά το διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με βάση τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν με την προκήρυξη του διαγωνισμού από το Υφυπουργείο Πολιτισμού, με τον οργανισμό να κάνει λόγο για «ελκυστικό πακέτο απολαβών».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και σύντομη αναφορά στους τρόπους, μεθόδους, ιδέες και προτάσεις για μια επιτυχημένη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Αγία Νάπα 2030.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@ayianapa2030.eu ή fkikillos@agianapa.org.cy, μέχρι τις 29/12/2023 και ώρα 14:00.

ΚΥΠΕ