Ειδήσεις

Λαμβάνει διαστάσεις η υπόθεση του 58χρονου δεσμοφύλακα που πιάστηκε με ναρκωτικά (Βίντεο)

Προσλαμβάνει διαστάσεις η υπόθεση του 58χρονου λοχία δεσμοφύλακα που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, φορτωμένος με ναρκωτικά, καθοδόν για τις Κεντρικές Φυλακές.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων τα δύο είναι κατάδικοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και πληροφορίες περί αλλαγής σχεδίου δράσης, από το κύκλωμα που δρα στις Φυλακές, μετά και τις δύο συλλήψεις δεσμοφυλάκων σε 40 μέρες.

Όπως μετέδωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο αρχισυντάκτης του Σίγμα, Κυριάκος Πενηνταέξ, στην υπόθεση μπλέκονται κι άλλοι, με τις έρευνες της ΥΚΑΝ να βρίσκονται σε καλό δρόμο. Σήμερα, ο υπαξιωματικός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για να τεθεί υπό εφταήμερη κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα, εντοπίστηκαν 15 κόλλες χαρτί Α4, εμποτισμένες με συνθετικά κανναβινοειδή και συνελήφθη καθοδόν για τη βάρδια του στις Φυλακές.

Στο κάδρο των ανακριτών, έχουν μπει, εκτός του λοχία, τουλάχιστον αλλά τέσσερα πρόσωπα.

Οι δύο είναι εντός των Φυλακών, δηλαδή κατάδικοι ως οι φερόμενοι παραλήπτες, και οι υπόλοιποι δύο εκτός των Φυλακών, πολίτες δηλαδή, οι οποίοι έδωσαν στον δεσμοφύλακα τα ναρκωτικά.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και στοιχειοθετηθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις, τότε οι ανακριτές θα έχουν συμπληρώσει το πάζλ των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τη δεύτερη με εμπλεκόμενο δεσμοφύλακα σε 40 μέρες.

Προς επίτευξη του στόχου, δεν αποκλείονται νέες επιτόπιες έρευνες εντός των Φυλακών σε συνεργασία με τη διεύθυνση.

Δείτε το βίντεο: