Ειδήσεις

Πολιτικό σεισμό στα Κατεχόμενα ξεσήκωσε σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλεκόμενο τον Τατάρ (Βίντεο)

Ηχητικά ντοκουμέντα φανερώνουν πως ο Τουρκοκύπριος βαρόνος ναρκωτικών και ιδιοκτήτης καζίνο, Χαλί Φάλγιαλι, που δολοφονήθηκε πέρσι, δωροδόκησε τον τέως αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι με 50 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ερσίν Τατάρ παρουσιάζεται ως διαμεσολαβητής της δωροδοκίας, κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει, δίνοντας, παράλληλα, οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στα κατεχόμενα…  

Ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε στο διαδίκτυο από Τούρκο δημοσιογράφο, υποστηρίζει πως ο κύκλος του δολοφονημένου Τουρκοκύπριου βαρόνου ναρκωτικών, Χαλίλ Φάλγιαλι δωροδόκησε τον τέως αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, με 50 εκατομμύρια δολάρια, με τη διαμεσολάβηση του Ερσίν Τατάρ.

Το «δώρο» παραδόθηκε με αντάλλαγμα την παροχή «ασυλίας» στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Φάλγιαλι στην Τουρκία.  

Αρνείται ανάμειξη ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος ζήτησε έρευνα για το σκάνδαλο.

Είμαι καθαρός, έχετε βρει λάθος άνθρωπο να ρίξετε λάσπη, απαντά στα δημοσιεύματα ο Φουάτ Οκτάι.  

Στο ηχητικό ακούγεται η φωνή του Τζεμίλ Ονάλ, που ήταν το δεξί χέρι του Φάλγιαλι, ο οποίος σήμερα είναι φυλακισμένος στην Ολλανδία, να απεικονίζει τον Τατάρ ως το πρόσωπο-κλειδί-μεσάζοντα που διευκόλυνε τη διαδικασία της δωροδοκίας.  

Στο μεταξύ, η τουρκική Κυβέρνηση κατηγορεί τον δημοσιογράφο που έδωσε τα ηχητικά στη δημοσιότητα ότι είναι μέλος της οργάνωσης Γκιουλέν.  

Δείτε το βίντεο: