Παραπολιτικά

Η θυσία της Κύπρου και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε ρόλο Αγαμέμνονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι αποφάσισε να θυσιάσει την κόρη (όχι τη δική του, όπως τον ομηρικό βασιλιά, αλλά την κόρη της μάνας Ελλάδας), για να φυσήξει ούριος άνεμος στα Eλληνοτουρκικά. Η θυσία της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισε να αφαιρέσει τον «μπελά» του Κυπριακού από την ελληνοτουρκική ατζέντα, για να μπορέσει να τα βρει με τον σουλτάνο.

Οποία ψευδαίσθηση! Περιμένει να τα βρει με εκείνον που δεν έχει αποκηρύξει ποτέ τις παράνομες διεκδικήσεις του και την αναθεωρητική πολιτική του σε βάρος της Ελλάδας και τοποθετεί και τη Θεσσαλονίκη στα «σύνορα της καρδιάς του». Με εκείνον που ψάχνει απεγνωσμένα να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη, είτε τα αμερικανικά F-16 είτε τα ευρωπαϊκά Eurofighter, για να απειλεί με μεγαλύτερο θράσος την Ελλάδα. Με εκείνον τον αδίστακτο ηγέτη, που καθοδηγεί τις επιθετικές και επεκτατικές ενέργειες του Αττίλα στη «νεκρή ζώνη» και προωθεί μεθοδευμένα και επίμονα την αναγνώριση του ψευδοκράτους από ισλαμικές χώρες. Με εκείνον τον ανάλγητο και ανελέητο που θεωρεί τις κτηνώδεις σφαγές, τους βιασμούς και τον εξανδραποδισμό εκατοντάδων Ισραηλινών αμάχων, γυναικών και παιδιών, από τη Χαμάς, ως «απελευθερωτική» πράξη. Με εκείνον τον ισλαμοφασίστα που δεν δίστασε να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Όμως η θυσία της Ιφιγένειας-Κύπρου δεν θα φέρει τον ούριο άνεμο που περιμένει ο Μητσοτάκης. Αντίθετα. Θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για το Αιγαίο και για τη Θράκη.

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε το επιχείρημα που ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεστράτευσε πρόσφατα, για να καταδείξει στους Βρετανούς ότι τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστραφούν. Είπε χαρακτηριστικά στη Βρετανίδα δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη: «Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και να έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο».

Λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, είναι σαν να σας λέγαμε κι εμείς να κόψετε στη μέση τον ενιαίο εθνικό κορμό Ελλάδας-Κύπρου και να κρατήσετε εσείς την Ελλάδα και να αφήσετε την Κύπρο στην τουρκική κυριαρχία. Το αποδέχεστε;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ