Πολιτισμός

Ο Δήμος Πάφου τιμά τον Σωτήρη Καραγιώργη και την Κλεοπάτρα Κοτσώνη

Για την προσφορά τους στη Μουσική και τον Πολιτισμό

Δύο πολίτες της Πάφου οι οποίοι σφράγισαν με την προσφορά τους τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης στα τελευταία 40 χρόνια, τον μουσικοσυνθέτη – μαέστρο Σωτήρη Καραγιώργη και τη μουσικό – μαέστρο Κλεοπάτρα Φοινιέως – Κοτσώνη, τιμά ο Δήμος Πάφου.

Η απονομή τιμής θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος την ερχόμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., στο Μαρκίδειο Θέατρο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εύλογα φέρει έντονο μουσικό – καλλιτεχνικό στίγμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας και της Ορχήστρας του Μουσικού Ομίλου Πάφου υπό τη διεύθυνση του Σωτήρη Καραγιώργη, της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Πάφου υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Αλεξίου, της Χορωδίας του Κέντρου Μουσικής Αγωγής Πάφου – Βίκης Χριστοδούλου υπό τη διεύθυνση της Χριστούλας Κυριάκου και τη φιλική συμμετοχή του Κούλη Θεοδώρου.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος και θα επιδώσει τα τιμητικά αντικείμενα στους τιμώμενους. Τους τιμώμενους θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αρτέμης, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός κ. Μαίρη Χατζησοφοκλέους.

Με το μήνυμα ότι η Τοπική Αρχή ξέρει να τιμά αυτούς που προσφέρουν στον Πολιτισμό και αφήνουν ανθεκτικά παραδείγματα προς μίμηση, ο Δήμος Πάφου καλεί τους πολίτες να παραστούν σε μια σημαντική από πολλές απόψεις εκδήλωση.