Ελλάδα

F-4 Phantom: Νεκρός και ο σμηναγός Ε. Τσιτλακίδης – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της πτώσης του F-4 Phantom καθώς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Στάθη Τσιτλακίδη

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της πτώσης του F-4 Phantom καθώς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Στάθη Τσιτλακίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Λίγο πριν την ανακοίνωση την οικογένεια του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας, επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε περίπου μία ώρα στο σπίτι της οικογένειας του αγνοούμενου πιλότου και σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την συμπαράστασή του, τους ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί. Φεύγοντας απέφυγε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι για δηλώσεις. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί την οικογένεια δύο φίλοι και συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη από την Πάτρα.