Κόμματα

Εκλογές ΔΗΣΥ – Όλα δείχνουν κούρσα για τρεις

Έντονη φημολογία πως μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου φαίνεται πως θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου του κόμματος και οι Δημήτρης Δημητρίου και Χάρης Γεωργιάδης

Τρεις τουλάχιστον φαίνεται πως θα είναι οι διεκδικητές της θέσης του Προέδρου στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Όπως είναι γνωστό ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος. Έντονη φημολογία υπάρχει για την από ώρα σε ώρα εξαγγελία και από τον νυν εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ίσως υπάρξει και τρίτος υποψήφιος και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της παράταξης, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ωστόσο κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Αν και οι φήμες έλεγαν εδώ και μερικές μέρες πως την προεδρία θα διεκδικήσει και ο Νίκος Νουρής, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με γραπτή του δήλωση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σημειώνεται πως οι εκλογές για τη θέση του προέδρου θα γίνουν στις 11 Μαρτίου βάσει χθεσινής απόφασης του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

Η λίστα με τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, θα κλειδώσει την ερχόμενη Τρίτη οπότε εκπνέει και η διορία για υποβολή υποψηφιότητας.

Συνεπώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα στελέχη που θα μπουν στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του Συναγερμού.

Πάντως δημοφιλή στελέχη όπως ο κ. Δίπλαρος, η ΠτΒ Αννίτα Δημητρίου κ.α. φαίνεται πως δεν θα διεκδικήσουν την Προεδρία του Κόμματος. Ωστόσο αρκετά από τα στελέχη αυτά, εξέφρασαν ανοιχτά ή «ανεπίσημα» την πρόθεσή τους για διεκδίκηση της θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων. Θέσεις για τις οποίες θα γίνουν εκλογές σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Μαυρογιάννης. Γιατί όχι;