Κόμματα

ΔΗΣΥ: Στη «ζυγαριά» οι 3+1 υποψηφιότητες

Οι ενδεχόμενες «εκπλήξεις» και τα προστάγματα των διεκδικητών της προεδρίας του Δημοκρατικού Συναγερμού

Κλειδώνει την ερχόμενη Τρίτη, 21.2.2023, το ψηφοδέλτιο για τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές του ΔΗΣΥ. Όπως όλα δείχνουν, υποψήφιοι θα είναι οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου, που έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή τους, ενώ ο Γιώργος Παμπορίδης πιθανότατα ν’ αποτελέσει την 4η υποψηφιότητα, αφού μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν ρεπορτάζ η θέση του είναι πως το επεξεργάζεται.

Επί της διαδικασίας, οι διεκδικητές, το αργότερο μέχρι τις 13:00 την ερχόμενη Τρίτη, θα πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στα γραφεία του κόμματος. Προϋπόθεση είναι η υποβολή της υποψηφιότητας να συνοδεύεται από 100 υπογραφές μελών του κόμματος. Σε αυτές τις υπογραφές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται 10 τουλάχιστον από το μητρώο μελών κάθε επαρχίας ξεχωριστά. Ακολούθως οι διαδικασίες της ψηφοφορίας θα γίνουν γνωστές με κάθε λεπτομέρεια τις αμέσως επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των υποβολών της 21ης Φεβρουαρίου.

Πηγές της «Σ» ανέφεραν πως, αν και είναι απομακρυσμένο ενδεχόμενο, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει μέχρι την 21η Φεβρουαρίου να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από στέλεχος που μέχρι τώρα δεν έχει εκφραστεί. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο διεκδικητές που θα θέσουν επίσημα υποψηφιότητα την 21η Φεβρουαρίου, να αποσυρθούν μέχρι την 11η Μαρτίου που θα γίνουν οι εκλογές και να υποστηρίξουν άλλον διεκδικητή, προσδίδοντας έτσι δυναμική στην υποψηφιότητά του.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.