Κόμματα

Εκλογές ΔΗΣΥ: Αννίτα Vs Δημήτρης για την προεδρία του κόμματος

Ανακοίνωσε η Αννίτα - Απέσυραν Αβέρωφ και Χάρης

Μεταξύ Αννίτας Δημητρίου και Δημήτρη Δημητρίου θα δοθεί τελικά η εκλογική μάχη της 11ης Μαρτίου για την προεδρία του ΔΗΣΥ.

Την τελευταία στιγμή, απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης μετά από συνεννόηση με την Αννίτα Δημητρίου η οποία ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της στις 12:40 περίπου στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Όπως είπε στις δηλώσεις της η κυρία Δημητρίου, συνομίλησε για την απόφασή της αυτή και με τον Νίκο Αναστασιάδη όπως και με πολλά στελέχη του κόμματος.

Η κεντρική στόχευση της υποψηφιότητάς της είναι η ενότητα του κόμματος. Με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια όπως είπε πάντα σε πνεύμα συλλογικότητας θα εργαστεί σκληρά για να επιστρέψει στην παράταξη το σύνολο των φίλων του κόμματος.

Στις δηλώσεις της κατά την υποβολή υποψηφιότητάς της η κυρία Δημητρίου, μίλησε για τις παρακαταθήκες τις αξίες και τις αρχές του Γλαύκου Κληρίδη και τον βασικό στόχο της λύσης του Κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρετώδες παρασκήνιο με Αννίτα, Αβέρωφ & Χάρη - Επίσημα υποψήφιος ο Δημητρίου

«Πρέπει να προχωρήσουμε με δυναμισμό σε ένα άνοιγμα προς όλη τη κοινωνία των πολιτών» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις επαφές με στελέχη και τη βάση του κόμματος για να ακουστούν όλες οι ανησυχίες και οι απόψεις.

Ευχαρίστησε τέλος την ηγεσία του ΔΗΣΥ αλλά ειδικότερα τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη αλλά και τον Δημήτρη Δημητρίου για την αναμέτρηση που θα έχουν.

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί από ΠτΒ

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί από την θέση της Προέδρου της Βουλής επικαλέστηκε προηγούμενα ιστορικά παραδείγματα αλλά και το καταστατικό του κόμματος το οποίο της επιτρέπει να κατέχει και τις δύο θέσεις και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Πώς απαντά για Χριστοδουλίδη

Για το αν ο Χριστοδουλίδης παραμένει «αποστάτης» για τον ΔΗΣΥ, η κα Δημητρίου είπε πως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν ενστερνίζεται για αυτόν τους όποιους χαρακτηρισμούς.



Στη μάχη μέχρι τέλους ο Δημητρίου

Νωρίς το πρωί, έφτασε στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Δημητρίου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του για την υποβολή της υποψηφιότητάς του. Ο κος Δημητρίου, έκανε γνωστό από χθες πως δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη για την προεδρία του κόμματος και ότι θα διεκδικείσει μέχρι τέλους.

δημήτρ2.PNG

Αυτούσια η δήλωσή του:

Έχω μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχος είναι να ενώσουμε τα κομμάτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Για να το κάνουμε αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση, μια αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός να προχωρήσει, να γίνει ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός μακριά από τους μηχανισμούς που έχουν προσφέρει ελάχιστα σ’ αυτές τις εκλογές. Από την άλλη και την ίδια ώρα, θέλω να δηλώσω πως η υποψηφιότητά μου είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απευθύνεται στις χιλιάδες των αγνών, περήφανων Συναγερμικών. Σ’ αυτούς απευθύνομαι, απ’ αυτούς παίρνω δύναμη, ζητώ τη στήριξή τους για να προχωρήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. O Δημοκρατικός Συναγερμός σ’ αυτούς ανήκει. Δεν ανήκει σε κανένα άλλο. Στον αγνό κόσμο, στους συμπολίτες μας, στους Συναγερμικούς που θέλουμε να είναι περήφανοι όπως ποτέ.

Είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Για να πάμε μπροστά χρειάζεται να δούμε όλοι μαζί πως προχωρούμε σ’ ένα νέο ξεκίνημα. Αν επιλεγεί η στασιμότητα, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να βυθίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός, έχω την όρεξη, έχω τον χρόνο να κάνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πολιτικό ήθος, με ειλικρίνεια για τις καλύτερες μέρες του Δημοκρατικού Συναγερμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές ΔΗΣΥ: Εκτός μάχης ο Χάρης Γεωργιάδης