Κόμματα

Απάντηση Αννίτας περί χειραγώγησης από Αναστασιάδη και Αβέρωφ

Αν συνέχιζαν, είτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε ο Χάρης Γεωργιάδης, δεν θα έβαζα υποψηφιότητα, σημείωσε η Αννίτα Δημητρίου

Δεν θα χειραγωγείται από τα παλαιά, ιστορικά στελέχη του κόμματος και θα συνεχίσει τον διάλογο με τη βάση της παράταξης προκειμένου να οδηγηθεί ο ΔΗΣΥ σε ένα συλλογικό συμπέρασμα αυτοκριτικής, τόνισε η Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Πρώτο και τους Πρωινούς Τύπους.

Η κυρία Δημητρίου επανέλαβε πως κοινή απαίτηση όλων είναι η ενότητα του κόμματος. Πρόκειται εξάλλου για στόχευση που προτάσσει η ίδια ως υποψήφια και τονίζει πως θα επικεντρωθεί σε αυτήν.

Σημείωσε πως η απόφασή της για κάθοδο στις εσωκομματικές εκλογές «κλείδωσε» αφού οι δύο ενδιαφερόμενοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης κατόπιν συνεννόησης και διαβούλευσης, απέσυραν τις υποψηφιότητές τους. Αν συνέχιζαν είπε, είτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε ο Χάρης Γεωργιάδης, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα.

Χρειάζονται οι συμβουλές όλων

Επιπλέον ανέφερε πως δεν πρόκειται να χειραγωγείται από τα παλαιά και ιστορικά στελέχη του κόμματος τα οποία δεν θα διοικούν το κόμμα πίσω απ' αυτήν. Πλην όμως τόνισε πως πρόσωπα όπως ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλα μεγάλα στελέχη, είτε δια του παραταξιακού τους ρόλου είτε δια της ιστορικής τους συμβολής στα πολιτικά πράγματα, θα εισακούγονται και θα συμμετέχουν στις όποιες διεργασίες του κόμματος.

Συγκεκριμένα είπε πως η ευθύνη των αποφάσεων της σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, θα βαραίνει την ίδια. Ωστόσο «χρειαζόμαστε τις συμβουλές όλων και δεν παραγνωρίζουμε τη συμβολή των ανθρώπων του ΔΗΣΥ. Πρέπει να συναποφασίζουμε την πορεία που θέλουμε να χαράξουμε για το κόμμα».

Τι διαφορετικό κομίζει από τον Δημήτρη Δημητρίου

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό κομίζει η δική της υποψηφιότητα απ’ αυτήν του Δημήτρη Δημητρίου, η κα Δημητρίου σημείωσε πως δεν θα μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Σημείωσε πως πρόκειται για εσωτερικές εκλογές και ότι το κάθε μέλος του ΔΗΣΥ θα ακούσει και τους δύο και θα επιλέξει με βάση τα δικά του κριτήρια.

Διάλογος με τη βάση για αυτοκριτικό συμπέρασμα

Αν και εφόσον τα μέλη του Συναγερμού την εκλέξουν στη θέση της Προέδρου του κόμματος, η κυρία Δημητρίου σημείωσε πως θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τον διάλογο μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος με τη βάση. Μέσα απ’ αυτό τον διάλογο όπως είπε, θα γίνει και μια πιο βαθιά και ειλικρινής αυτοκριτική για όλα όσα απασχολούν την παράταξη και ειδικότερα για όσα συνέβησαν στις τελευταίες εκλογές.