Κόμματα

Δευτέρα ή Τρίτη ανακοινώνει Υπουργικό

«Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό. Έχω λάβει και μελετώ, τετραψήφιο αριθμό βιογραφικών» - Το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη και οι λίστες των κομμάτων

Αρχές της ερχόμενης βδομάδας, πιθανότατα Τρίτη, θα ανακοινωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης φιλοξενήθηκε στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ και στην πρώτη του συνέντευξη ως εκλεγμένος ΠτΔ ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο «είναι σχεδόν έτοιμο».

Με δεδομένο όπως είπε ότι την Δευτέρα είναι αργία και το Σαββατοκύριακο δεν συνηθίζεται να γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις, αλλά επίσης και με δεδομένο ότι την Τετάρτη 1η Μαρτίου συνεδριάζει το νέο Υπουργικό, το πιθανότερο είναι την ερχόμενη Τρίτη να προβεί σε γνωστοποίηση της σύνθεσης του Υπουργικού του Συμβουλίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν και νωρίτερα, ανέφερε.

Σημείωσε πως έχει λάβει και μελετά «τετραψήφιο αριθμό βιογραφικών» τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν τεχνοκράτες. Παράλληλα και τα κόμματα έχουν δώσει τις δικές τους λίστες με εισηγήσεις και ονόματα, τις οποίες εξετάζει.

Πάντως δεν διαφοροποιήθηκε από την στάση που υιοθετεί όλες αυτές τις μέρες, και δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε κανένα από τα ονόματα που ακούγονται και γράφονται στον Τύπο, συστήνοντας υπομονή για λίγες ακόμη μέρες.

Εξάλλου όπως ανέφερε, ανέτρεξε στις ανακοινώσεις των Υπουργικών Συμβουλίων των προηγούμενων Προέδρων και διαπίστωσε ότι και οι Νίκος Αναστασιάδης και Δημήτρης Χριστόφιας, ανακοίνωσαν τα Υπουργικά τους Συμβούλια μόλις μερικά 24ωρα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος δεν κάνει κάτι διαφορετικό.

Σε ότι αφορά τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί σε κάποιο πόστο. Εξάλλου είπε, ο κος Μαυρογιάννης έχει εκλεγεί σε συγκεκριμένη θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχαν ως διπλωμάτες και συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη και είπε πως θα συνομιλήσει εκ νέου μαζί του για να εξετάσουν τα όποια ενδεχόμενα συνεργασίας.