Νίκος Αναστασιάδης - "Θα παραμείνω ενεργά στην πολιτική"

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει ενεργά στην πολιτική, όχι με την έννοια των παρεμβάσεων, αλλά συμβουλευτικά μέσα από την σοφία που αποκόμισε τόσα χρόνια.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει ενεργά στην πολιτική, όχι με την έννοια των παρεμβάσεων, αλλά συμβουλευτικά μέσα από την σοφία που αποκόμισε τόσα χρόνια.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου παρέστη στη τελετή εγκαθίδρυσης του νέο Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ύστερα από 42 χρόνια παρουσίας στην πολιτική, με τα τελευταία δέκα στην Προεδρία, φτάνει η ώρα να αναλάβουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που ο λαός εξέλεξε.

«Είναι καλά γνωστό ότι ο περιορισμός των θητειών ήταν μια δική μου δέσμευση, έτσι ώστε να υπάρχει η ανανέωση. Χαίρομαι γιατί πραγματικά σήμερα, καταγράφεται μια νέα σελίδα στην κυπριακή πολιτική ιστορία και αυτό που θα ήθελα (σσ να ευχηθώ) είναι κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο, στους νέους Υπουργούς γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της Κύπρου μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι πάντα ενεργά στην πολιτική, όχι με την έννοια των παρεμβάσεων ή των αρνητικών προθέσεων, αλλά αντίθετα όπως είπε, «η σοφία που προσετέθη τόσα χρόνια, μόνο θετικά και συμβουλευτικά μπορεί να λειτουργήσει».

Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο Κοινοβούλιο, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και ευγνωμοσύνη στο λαό που τον εμπιστεύτηκε για δύο πενταετίες με μια ισχυρή εντολή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ανταποκρίθηκε στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπράχθησαν και λάθη, «όμως όχι αυτά που κάποιοι θέλησαν να μου αποδώσουν».

Ερωτηθείς για το πώς κρίνει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο κάθε Υπουργός κρίνεται από το έργο του.

«Συνεπώς προκατειλημμένες τοποθετήσεις δεν βοηθούν σε αυτό το οποίο προαπαιτείται, συναίνεση, συνεργασία και εκ του αποτελέσματος ο καθένας μας κρίνεται», είπε.

Σε ερώτηση για τη συμβουλή που ο ίδιος θέλει να δώσει στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχω περάσει στο στάδιο του συμβούλου», ωστόσο συνέστησε «υπομονή, συνεννόηση, συνεργασία».

Κληθείς να αναφέρει πού θα βρίσκεται από αύριο, ο απερχόμενος Πρόεδρος ανέφερε ότι θα βρίσκεται για κάποια περίοδο στη Λεμεσό και θα μελετηθεί αν απαιτείται λειτουργία πολιτικού γραφείου στη Λευκωσία, ενώ σίγουρα θα λειτουργεί πολιτικό γραφείο στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ