Κόμματα

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τον ΔΗΣΥ

Νέα συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον ΠτΔ, ενόψει της απόφασης για το πως θα κινηθεί ο Συναγερμός στον β' γύρο

Νέα συνάντηση από τις 09:30 είχε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του ΔΗΣΥ.  

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι κοντά στο μεσημέρι θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. 

Αύριο εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. 

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Αναστασιάδης είχαν συναντηθεί και χθες το βράδυ λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, που βρήκαν τον κ. Νεοφύτου μεγάλο χαμένο της βραδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος, ο θριαμβευτής και ο ηττημένος - Τελικά αποτελέσματα

Στη χθεσινοβραδινή "κλειστή" συνάντηση παρων ήταν μεταξύ άλλων και ο Ιωνάς Νικολάου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στον ΔΗΣΥ ωστόσο εντοπίζεται στην απόφαση που θα πάρουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος τα οποία συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα όπως προαναφέρεται. Πάντως δεν αποκλείεται να χρειαστούν και άλλες συνεδριάσεις και διεργασίες προκειμένου το κόμμα να αποφασίσει ποιον από τους Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη θα επιλέξει να στηρίξει στον β' γύρο και άρα η απόφαση να μην ανακοινωθεί σήμερα.

Ήδη από χθες το βράδυ φαίνεται πως στην ηγεσία του κόμματος της κεντροδεξιάς καταγράφονται δύο τάσεις: Αφενός αυτοί που προκρίνουν τη μεγάλη υπέρβαση και την στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάνοντας ουσιαστικά πραγματικότητα το "ΔΗΣΑΚΕΛ" σε επίπεδο κυβερνησιμότητας. Αφετέρου είναι αυτοί που προκρίνουν Νίκο Χριστοδουλίδη και που με βάση τα όσα ακούγονται και γράφονται, έχουν ως κύριο εκφραστή τον Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, όπως ανέφεραν στη Σημερινή στελέχη του ΔΗΣΥ η απόφαση να είναι «κατά κάποιον τρόπο, κατά βούληση». Αποφάση που αν λάβει τελικά η ηγεσία στην Πινδάρου, θα πρέπει να συνυπολογίσει καλά και τη φθορά που θα προκληθεί αφού στελέχη και ψηφοφόροι του κόμματος θα προκρίνουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο δημοσίως, προκαλώντας έτσι περαιτέρω προβλήματα στη συνοχή της παράταξης που εκ των πραγμάτων δοκιμάζεται από χθες το βράδυ.

*με πληροφορίες από ΚΥΠΕ