Κόμματα

Τσίπρας: Σφάλμα 12% κατά του «υποψηφίου της αριστεράς»

Είδε απόκλιση 12 μονάδων εις βάρος του υποψηφίου της αριστεράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Αναφορά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για τα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Εν όψει των εκλογών στην Ελλάδα αλλά και με δεδομένο το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σχολιάζει σκωπτικά το γεγονός πως τα αποτελέσματα του α’ γύρου των κυπριακών προεδρικών εκλογών «έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω, και πάλι όλως τυχαίως εις βάρος του υποψηφίου της αριστεράς».

Θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 12 μονάδες όπως υποστηρίζει, εις βάρος του «υποψηφίου της αριστεράς», αναφέρει επιπλέον «Γι’ αυτό πιστέψτε με, όταν σας λέω μη φωνάζετε συνθήματα για την ανατροπή: Η ανατροπή έχει ήδη γίνει».

Πάντως προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, δημοσκοπήσεις που «έπεσαν έξω 12 μονάδες» εις βάρος τον κ. Μαυρογιάννη δεν υπάρχουν. Ο κ. Μαυρογιάννης έλαβε 29.6% και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις με την αναγωγή τον έδειχναν λίγο κάτω από το ποσοστό που τελικά έλαβε. Οι μόνες δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν στο 17%, δηλαδή 12 μονάδες πίσω -όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας-, είναι αυτές που έγιναν πριν αρκετούς μήνες όταν ο κόσμος του ΑΚΕΛ ήταν ακόμα μουδιασμένος για το γεγονός ότι το δεξί χέρι του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, επιλέγη από την ηγεσία του κόμματος της Αριστεράς για την κάθοδο στις Προεδρικές Εκλογές.