Πολιτισμός

Χορευτική παράσταση «Η Βασίλισσα και το Αηδόνι»

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου

Το The Dance Studio – Annita Hatjieftychiou Ltd παρουσιάζει το χορευτικό έργο «H Βασίλισσα και το Αηδόνι», στις 5 Μαρτίου, η ώρα 6:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, στον οποίο θα δοθούν και τα καθαρά έσοδα της παράστασης.

Η χορευτική παραγωγή «H Βασίλισσα και το Αηδόνι», βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν «Το Αηδόνι», αποτελεί ακόμη ένα αριστούργημα της γνωστής χορογράφου Αννίτας Χατζηευτυχίου. Η ιστορία θα μας ταξιδέψει σε ένα μαγευτικό, μακρινό βασίλειο, όπου η βασίλισσα Μοϊράνη, είχε αδυναμία στη φύση και στα πουλιά. Μια μέρα συνάντησε στο δάσος ένα αηδόνι με μοναδικό κελάηδισμα. Συγκλονισμένη το θαύμασε και το αγάπησε. Ώσπου μια μέρα κατέφθασε στο παλάτι ένα περίφημο δώρο: ένα αριστουργηματικό ψεύτικό πουλί.

Μέσα από την ιστορία που ξεδιπλώνεται, δίνονται σημαντικά μηνύματα και διδάγματα ζωής, τα οποία θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους. Τις χορογραφίες της Αννίτας αλλά και άλλων δασκάλων της σχολής, ερμηνεύουν επαγγελματίες χορευτές και μαθητές από τεσσάρων χρονών μέχρι και ενήλικες.

Το υπερθέαμα αυτό καταφέρνει να συνδυάσει την κομψότητα του κλασικού μπαλέτου, την εκφραστικότητα του σύγχρονου χορού και την μαγκιά του hip-hop και locking, μέσα από πρωτότυπες χορογραφίες επαγγελματικών προδιαγραφών, σε μια πανδαισία χρωμάτων που ξεχειλίζουν από τα κοστούμια, τα σκηνικά και τους φωτισμούς.

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται διαδικτυακά από το Tickethour, τηλ. 77 77 77 40, και σε όλα τα ΑCS Courier, στη τιμή των €12 για ενήλικες και €8 για κάτω των 18 ετών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Στροβόλου.

Πληροφορίες στο τηλ. 22780876.

Δημοκρατίας 14, Άγιος Δομέτιος, 2370 Λευκωσία.

Facebook & Instagram: The Dance Studio Annita-Hatjieftychiou