Έγκλημα

Απάτη €9.000 εις βάρος 79χρονης - Της είπαν για "επείγουσα εγχείρηση'' της κόρης της

Καταγγελία για τηλεφωνική απάτη 79χρονης που κατέβαλε €9.000 για υποτιθέμενη επείγουσα εγχείρηση της κόρης της

Υπόθεση τηλεφωνικής απάτης εις βάρος 79χρονης διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την καταγγελία της 79χρονης, άγνωστοι της ζήτησαν να παραδώσει ποσό €9.000 σε κάδο σκουπιδιών σε αυλή εκκλησίας, με το πρόσχημα ότι το ποσό είναι απαραίτητο για να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση στο πόδι η κόρη της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 79χρονη κατήγγειλε ότι γύρω στις 11 π.μ. της Παρασκευής, έλαβε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άγνωστη γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι η κόρη της και ζητούσε βοήθεια κλαίγοντας. Ακολούθως στο τηλέφωνο μίλησε στην παραπονούμενη άγνωστος άνδρας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γιατρός και της ανέφερε ότι η κόρη της βρίσκεται στο νοσοκομείο και ότι χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε εγχείρηση στο πόδι, για την οποία απαιτείται μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η 79χρονη ανέφερε ότι θα μετέβαινε σε τραπεζικό ίδρυμα για να παραλάβει χρήματα από το λογαριασμό της και ο άγνωστος της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, ώστε να της μιλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάληψης των χρημάτων. Η παραπονούμενη έδωσε τον αριθμό της στον άγνωστο, ο οποίος την κάλεσε με απόκρυψη αριθμού και είχαν συνομιλία μέχρι η 79χρονη να παραλάβει το ποσό των €9.000 από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, κατόπιν οδηγιών του άγνωστου άνδρα, η παραπονούμενη μετέβη στην αυλή εκκλησίας, που βρίσκεται κοντά στο τραπεζικό ίδρυμα και τοποθέτησε τα χρήματα σε κάλαθο σκουπιδιών, όπως της υποδείχθηκε. Όταν η παραπονούμενη επέστρεψε στο σπίτι της, είδε την κόρη της και αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση και απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και καχύποπτο σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις. Επίσης, καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που δεχθούν παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.