Κόστος Ζωής

Διόρθωσε το "μπάχαλο" με τις τιμές καυσίμων η Ολομέλεια - Όλες οι λεπτομέρειες

Η Ολομέλεια ψήφισε σε νόμο τη νέα παράταση με τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για ακόμη ένα δίμηνο

Η Ολομέλεια ψήφισε σε νόμο τη νέα παράταση με τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για ακόμη ένα δίμηνο

Διορθώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η «γκάφα» σε σχέση με τη φορολογία των καυσίμων και αναμένεται έτσι να επανέλθουν και οι μειωμένες τιμές. Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη και ψήφισε σε νόμο την παράταση των μειωμένων συντελεστών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Η νέα δίμηνη παράταση είχε εγκριθεί στις 22 Φεβρουαρίου, κατά την τελευταία συνεδρία της απελθούσας κυβέρνησης. Ωστόσο το νομοσχέδιο δεν είχε προωθηθεί στη Βουλή, η οποία είχε διακόψει τις εργασίες της λόγω των προεδρικών εκλογών.

Με βάση το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 22 Φεβρουαρίου, παρατείνεται για περίοδο δύο μηνών, από την 1η Μαρτίου 2023 μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 η επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης για συγκεκριμένα προϊόντα, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στον τομέα των τιμών των ενεργειακών προϊόντων. Με την παραχώρηση της παράτασης θα υπάρξει ελάφρυνση του οικονομικού κόστους, με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στη Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης είχε επιρρίψει ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών για τη συγκεκριμένη αναστάτωση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει αύξηση των τιμών των καυσίμων της τάξης των 8 σεντ περίπου το λίτρο. Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη το Υπουργείο γνώριζε ότι θα έληγε η παράταση και επομένως θα έπρεπε να κινηθεί πιο άμεσα για να διευθετήσει το συγκεκριμένο θέμα.