Πρόεδρε Χριστοδουλίδη, η τουρκο-διζωνική τερατουργία είναι βιώσιμη-λειτουργική λύση;

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο όγδοος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτοπροβλήθηκε προεκλογικά ως νέος, φέρελπις πολιτικός, με φρέσκιες ιδέες για τη διακυβέρνηση του τόπου. Έδωσε την εντύπωση πως δεν είχε καμία σχέση με τον παλαιοκομματισμό. Ως πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός και διπλωμάτης δεν επιθυμούσε να συναγελάζεται με τον πολιτικαντισμό. Καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες στους κουρασμένους από την κομματική αθλιότητα, πολίτες πως, αν εκλεγόταν Πρόεδρος, θα κυβερνούσε με διαφορετικό ύφος και στυλ. Η πρώτη, σημαντική πολιτική πράξη του ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης. Επειδή έβαλε πολύ υψηλά τον πήχη, οι εταίροι του, Σιζόπουλος και Καρογιάν, με την ανοχή του Νικόλα Παπαδόπουλου, εξευτέλισαν τις διακηρύξεις του.

Δεν υποβαθμίζεται η αξία των περισσότερων διορισθέντων σε υπουργεία και υφυπουργεία. Όμως, ο Ν. Χριστοδουλίδης πέρασε κάτω από τον πήχη και σχημάτισε κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των εταίρων του. Η δεύτερη σημαντική πολιτική ενέργειά του, που δεν τόλμησε να διακηρύξει (και για ψηφοθηρικούς λόγους…), έπρεπε να ήταν η απόρριψη της αγγλοτουρκοδιζωνικής τερατουργίας. Τόσο προεκλογικά όσο και κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ακόμα και κατά τη συνάντησή του με τη Βοηθό ΓΓ των Η.Ε. για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, ο Πρόεδρος επανέλαβε την προσκόλλησή του στη διαδικασία της διζωνικής. Ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν τόλμησε να την απορρίψει για τους εξής λόγους:

Πρώτον, υιοθέτησε και ακολουθεί πιστά την πολιτική του προκατόχου και μέντορά του, Αναν-ιστή και διζωνικού, Ν. Αναστασιάδη. Δεύτερον, αρνείται να παραδεχτεί πως η διαδικασία των συνομιλιών απέτυχε εξαιτίας, πρώτιστα, της τουρκικής αδιστακτότητας και αδιαλλαξίας. Τρίτον, κατ’ επανάληψιν ο Ν. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως, ό,τι κατατίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών δεν αποσύρεται (ενώ η Τουρκία και απορρίπτει και αποσύρει). Τέταρτον, ο νέος Πρόεδρος δεν θέλει να κατανοήσει ότι, αφού η διαδικασία των συνομιλιών ΑΠΕΤΥΧΕ, όφειλε να αναζητήσει και να συμφωνήσει με όλα τα κόμματα μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης και εξουδετέρωσης του ήδη διαφαινόμενου εφιάλτη τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της Κύπρου, εξαιτίας της διζωνικής.

Πέμπτον, ο Ν. Χριστοδουλίδης αποφεύγει να παραδεχτεί ότι η αγγλοτουρκοδιζωνική συνιστά την πιο κραυγαλέα και απορριπτέα παραβίαση όλων των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ, της παγκόσμιας αρχής «ένας άνθρωπος, μία ψήφος», του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου, της Χάρτας του ΟΗΕ. Έκτον, ο Πρόεδρος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι η διζωνική εξυπηρετεί πρώτιστα τα συμφέροντα της Βρετανίας για τη διατήρηση των Βάσεών της και προάγει τον από το 1956 διακηρυχθέντα αταλάντευτο τουρκικό στόχο για έλεγχο και κατάληψη της Κύπρου.

Έβδομον, ούτε ο Ν. Χριστοδουλίδης ούτε οι άλλοι διζωνικοί κομματάρχες τολμούν να πουν στους εξαπατηθέντες πολίτες ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ θα μετεξελιχθεί σε ομόσπονδο κράτος, όπως όλοι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ διαβεβαιώνουν. Πώς θα υπάρξει μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού, α) οι Τούρκοι δεν την αναγνωρίζουν από το 1963 (και δι’ επισήμου εξ 105 σελίδων εγγράφου που κατέθεσαν στην ΕΕ, τον Ιούνιο του 2014 και η Λευκωσία δεν απαίτησε απόσυρσή του). β) Στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου (11/2/2014) στην παρ. 4 αναφέρεται ρητά: «Η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα προκύψει από τη λύση μετά την έγκρισή της σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα». ΟΧΙ από τη μετεξέλιξη τής διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας!

Ουδαμόθεν του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη-Έρογλου αναφέρεται ονομαστικά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί σε ένα ομόσπονδο κράτος. Πρόκειται για θέση που προτάσσει μόνο η ελληνική πλευρά. Όγδοον, ο Ν. Χριστοδουλίδης προεκλογικά διασάλπιζε ότι με τη διζωνική η «ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία» θα γίνει ένα «κανονικό κράτος». Πρόκειται γι’ ακόμα ένα καραμπινάτο ΨΕΥΔΟΣ και αφόρητη πολιτική απάτη. Ένα κανονικό κράτος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ και ΔΕΝ έχει εκ περιτροπής προεδρία, ούτε ανέχεται βέτο της τ/κ μειοψηφίας σε όλα τα θέματα και τους θεσμούς. Ένα κανονικό κράτος δεν ανέχεται παραβίαση της ενότητάς του με την επιβολή εγγυημένων πλειοψηφιών πληθυσμού και περιουσιών στα «συνιστώντα κρατίδια», ούτε οι αποφάσεις του λαμβάνονται με… κλήρωση!

Ένα κανονικό κράτος απορρίπτει παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών του, δεν ακυρώνει τις τέσσερεις ελευθερίες της ΕΕ και δεν καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Επίσης, δεν ανέχεται παραβίαση της ασφάλειάς του, διά του αφοπλισμού του, ούτε δέχεται παραμονή εποίκων ούτε ξένους δικαστές ούτε καταπάτηση της ισονομίας και ισοπολιτείας των νόμιμων κατοίκων του. Ένα κανονικό κράτος δεν ανέχεται τη δημιουργία ζωνών επειδή έτσι πρότεινε η Βρετανία, υιοθέτησε η Τουρκία και εγκολπώθηκαν ανεπαρκείς πολιτικοί μας. Ένα κανονικό κράτος είναι ελεύθερο, κυρίαρχο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό, λειτουργικό και βιώσιμο στο πλαίσιο μόνο των αρχών και κανόνων του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου. Η αγγγλοτουρκοδιζωνική παραφροσύνη είναι η ταφόπετρα και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του κυπριακού Ελληνισμού. Δεν τα καταλαβαίνουν όλα τα πιο πάνω οι κατά καιρούς Πρόεδροι και πολιτικοί μας;

Βεβαίως και τα καταλαβαίνουν. Όμως, παραπλανούν τους πολίτες επειδή βολεύονται πουλώντας συνθήματα και λήρους. Εκλιπαρούν τον Τούρκο κατακτητή να συναινέσει σε συνομιλίες όταν ο ίδιος ανένδοτα απαιτεί λύση δύο κρατών, δηλ. συνομοσπονδία. Ενώπιον αυτής της τραγικής κατάστασης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και οι πολιτικοί ΟΦΕΙΛΑΝ, επιτέλους, να αντιδράσουν με όλα τα μέσα στη μεθοδευόμενη τουρκοποίηση-ισλαμοποίηση της Κύπρου. Δηλ. να χαράξουν και να συναποφασίσουν μια νέα στρατηγική διάσωσης της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και σωτηρίας του Ελληνισμού. Ταυτόχρονα να ενισχύσουν τους συντελεστές ισχύος της Κύπρου με πρώτη την άμυνα, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Ελλάδα.

Είναι θετική η εξαγγελία δύο σημαντικών αποφάσεων, κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στην Αθήνα (13/3/2023). Πρώτον, η προώθηση κοινών επιδιώξεων εντός της ΕΕ. Δεύτερον, η σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας. Αλλ’ ιδού το οξύμωρο: Ο Ν. Χριστοδουλίδης θέλει «πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ» στο Κυπριακό (τώρα έγινε… «υποστηρικτικός»!) αλλ’ εμμένει στη διζωνική τερατουργία. Προκαλείται να εξηγήσει: Πώς ταυτίζονται οι αρχές και αξίες της ΕΕ και οι τέσσερεις ελευθερίες της με τη διζωνική, αφού, με βάση τα συμφωνηθέντα, αναιρούνται, παραβιάζονται και καταλύονται;

Είναι εξωφρενικό και αυτόχρημα τραγικό: Μια ολέθρια αγγλοτουρκική θέση, η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που στηρίζεται στην αγγλική κοινοτητοκρατία και στο τουρκικό μιλλέτ, που καταργεί και καταλύει την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, έγινε η εμμονική παντιέρα μιας σπιθαμιαίας ελληνικής κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, η οποία πεισματικά αρνείται να αντιληφθεί ότι: Η προτεινόμενη λύση οδηγεί τον κυπριακό Ελληνισμό σε εθνική και βιολογική αυτοχειρία. Και παραδίδει την Κύπρο αύτανδρη σε μια νέα, επαχθή τουρκοκρατία.